Tepebaşı Belediyesi 29. Belde Evi’ni Şirintepe Mahallesi’nde büyük bir katılımla açtı. Belde Evi’ne Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri emektarı Zişan Kızılcıklı’nın adı verildi.
Tepebaşı’nda “Kentin Buluşma Noktası” olarak nitelendirilen ve mahalle sakinlerinin yıllardır sahip çıkarak doldurdukları belde evlerinin sayısı bugün 29’a ulaştı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın her fırsatta söylediği gibi belde evleri, bir “sosyalleşme” projesidir.
İlk belde evini 2001 yılında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde açan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, o yıldan bu yana 29 belde evine hayat verdi. Şirintepe Mahallesi’nde açılan Zişan Kızılcıklı Belde Evi, yüzlerce mahalleliye hizmet verecek.
Açılış töreninde konuşan Tepebaşı Belde Evleri sorumlusu ve emektarı Zişan Kızılcıklı, “Bu mahallenin 50 yıllık sakiniyim. Belde evlerinin sorumluluğunu daha uzun süre yürütmeye de kararlıyım. Ben öldükten sonra, Başkanımız Ahmet Ataç bir belde evine adımı verir diye düşünüyordum. Ama bunu kendi gözlerimle gördüm. Ahmet Ataç’a bu nedenle çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.
Şirintepe Mahalle Muhtarı Selami Çetin ise konuşmasında “Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın nezdinde ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kızılcıklı ve Çetin’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, açılışa gelen vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ataç, “Eskişehir’imizin havası serttir ama insanı merttir, dik durur. Herkes özeniyor. Bugün 29. belde evimizi açıyoruz. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki. Bakın şu soğukta buraya geldiniz. Bu bir güvendir, bu birlikte olmaktır. Dünyanın en güzel binası bile olsa, içinde insan yoksa hiçbir işe yaramaz. 2009’dan bu yana belde evlerimizde 90 bin civarında kadınımıza hizmet vermişiz. Çanakkale’ye neredeyse 120 bin vatandaş götürdük. Bunlar belde evleri eliyle yapılan işler. Şirintepe büyük bir mahalle. Şehir gibi bir mahallemiz var. Nüfusu çok olduğu için 2. belde evini açtık. Adını da bize yıllardır destek veren Zişan Abla’mızın adını verdik. Yaz kış koşturur, sürekli yardım eder. Zişan Abla’yı ben çocukluğumdan beri tanırım, o benim büyüğüm. Bakın belde evlerimiz büyük bir marka oldu. Bu bir ekip işidir. Tek başına bir insan ancak kendi gücü kadar iş yapabilir. Fakat ekip ile yapılamayacak bir iş yoktur” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından Başkan Ataç, Zişan Kızılcıklı’ya çiçeğini takdim ederken, Kızılcıklı da daha öneki etkinliklerde Başkan Ataç ile birlikte çekilen bir fotoğrafı hediye etti. Okunan duanın ardından Başkan Ataç, Zişan Kızılcıklı ve mahalleli, Tepebaşı Belediyesi Zişan Kızılcıklı Belde Evi’ni hizmete açtı. Ardından Başkan Ataç ve kursiyerler, önceden üretilen el emeği ürünlerden oluşan sergiyi gezdi.
Açılışın ardından toplantı salonunda Başkan Ataç ve mahalleli kadınlar bir süre sohbet etti. Zaman zaman dilek ve isteklerini de ileten mahalleli, Ataç’a teşekkürlerini ilettiler. Açılış için gelen kadınların tümü, belde evi hizmetlerinden çok memnun olduklarını söyledi.
“BELDE EVİ BANA TEDAVİ GİBİ GELİYOR”
            Toplantı salonundaki sohbet esnasında söz alan engelli genç Merve Demirkan, “Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Zişan Hoca’mıza ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben 15 yıla yakın bir süredir psikolojik destek alıyorum. Fakat burası bana tedavi gibi geliyor. Kendimi daha iyi hissediyorum” dedi.
“OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORUM”
            Salonda mikrofonu alarak görüşlerini dile getiren bir başka mahalle sakini Emine Ekin ise, “Okuma ve yazma öğreniyorum sayenizde, iyi ki varsınız Başkanım” dedi.
“BÖYLE BELEDİYE BAŞKANI VAR MI” DİYE SORUYORLAR”          
Görüşlerimi dile getiren Hanife Börekçi “Aslen Eskişehirliyim. Fakat 43 yıldır başka şehirdeydim. 3 yıl önce Tepebaşı’na taşındım. Platese ve Kur-an meali kursuna geliyorum. O kadar memnunum ki tüm arkadaşlarıma anlatıyorum. İnanamıyorlar, böyle bir belediye başkanı var mı, diyorlar. Fakat şunu istiyorum ki mahalleli de belediyesine yardım etmeli. Mesela erken saatlerde çöp çıkarılmamalı. Ben emeklerinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim