MEHMET SIDDIK YEŞİLIRMAK

ESKİŞEHİR (İHA) - 2. İnönü Zaferi'nin 94. yıl dönümü Eskişehir'in İnönü ilçesinde de kutlandı.

Törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda rütbeli asker katıldı. Tören öncesi Mehter Takımı vatandaşları coştururken, şehitler için dua edildi. Öğrencilerin protokolde yer alanlara çiçek sunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenkler bırakıldı, bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Üsteğmen Faruk İnceoğlu'nun konuşmalarının ardından kürsüye gelen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, sözlerine dün İstanbul'da yaşanan acı olaya değinerek başladı. Tuna, "Dün İstanbul'da meydana gelen ve milletimizi yasa boğan elim hadise dolayısıyla kaybettiğimiz değerli savcımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimize de başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bunu yapanlar tabi ki unutmamalıdırlar ki, bu yaşadıklarımız bizi sadece millet olarak birbirimize daha çok kenetlenmemize vesile olacaktır. Bu elim olayı kınayamayan insanlara tabi ki buradan şunu söylemek lazım, onlar milletin vicdanında mahkum olacaklar. Onlara diyecek çok sözümüz var" dedi.

İnönü Zaferinin 94. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirten Tuna, "Kurtuluş Savaşımızda çok önemli bir dönüm noktası olan bu zaferi ve burada emeği geçen, kaybettiğimiz, aramızda olmayan büyüklerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Milletimizin son ölüm kalım savaşı olan ve Türk milletinin Ankara gibi küllerinden yeniden doğduğu, Milli Mücadelenin en çetin mücadelelerinin geçtiği İnönü savaşları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle, yalnız düşmanın değil, milletin makus tarihinin yenildiği en önemli dönüm noktalarından biridir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından davetlilere yemek ikramı ile program sona erdi

Editör: TE Bilişim