Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

30 Ağustos 1922’nin Türk ulusunun yeniden doğduğu tarih olduğunu anlatan Kerman, “Bu tarihi günde ulusumuzu esir etmek isteyen, emperyal güçlere, millet, ordusu ile topyekün bir savaş verilerek zafer destanı yazılmıştır.  Türk ulusu, 30 Ağustos 1922 tarihinde ulusumuzu bölmek, bağımsızlığımıza son vermek isteyen sömürücü devletlere o günün koşullarında gereken dersi vermiştir. Ancak aradan geçen 94 yıla rağmen hesaplaşma bitmemiştir. Bu gün de aynı güçler tarafından ülkemiz üzerinde alçakça oyunlar oynanmakta ve Sevr  yeniden hortlatılmak istenmiştir” dedi.

Çıkarılan Kanun hükmünde Kararnamelerin kamuoyunda tartışılmadan hayata geçirildiğini söyleyen Kerman, Haydarpaşa Gata Hastanesi’ne Sultan Abdülhamit Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı verilmesinin ibret verici olduğunu vurguladı.

ADD olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını kaydeden Kerman,  Eskişehir’de 30 Ağustos Salı akşamı saat 19.00’da Adalar Atatürk Caddesi girişinde,” Zafer Alayı’nda” buluşacaklarını söyledi.
 
 
Editör: TE Bilişim