Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan yardımcısı Ali Acar,  son günlerde cadde ve sokaklarda özellikle araçların egzozundan çıkan seslerin büyük rahatsızlık verdiği ve derneğe şikayetler geldiğini belirterek, gürültü kirliliği değil, huzur verimliliği istediklerini söyledi.

Özellikle de gece Atatürk Caddesinde ve Zübeyde Hanım Bulvarında, motosikletli veya abartılı egzozlu olarak sürücülerin günün geç saatlerinde yarış yaparak ve egzozlarından da çok yüksek çevreyi rahatsız edici şekilde sesler çıkararak insanları rahatsız ettiği şekilde giderek artan şikâyetler olduğunu belirten Acar, “Yine abartılı egzozlu araç ve motosikletlerin bu egzozlarından çıkan seslerin insanları rahatsız etmesi nedeniyle tüketici olarak insanların da yaşam kalitesini azalttığı anlaşılmaktadır. Bu açıdan bu konuda gerekli araştırmaya yapmaları ve denetimlerde bulunmaları için yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Ayrıca yüksek miktarda ses çıkaran ve çevresinde ki ve bulunduğu binada ki insanların rahatsız olmalarına neden olan ticari iş yerlerinin de yine çevreyi rahatsız edici olduğunu belirten Acar şunları söyledi:

“Modern şehir olarak adlandırdığımız Eskişehir’imizde insanların gürültü kirliliğine maruz kalmadan yaşamlarını idare etmelerini temenni ediyoruz. Bu konuda kendilerine görev düşen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Trafik Şube Müdürlüğünü ve Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü bu konuda gerekli denetimleri yaparak şehrimizde gürültü kirliliği yerine huzur verimliliği sağlayacak adımları atmalarını bekliyoruz."

 
Editör: TE Bilişim