Basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle 50 gün önce açığa alınan Beylikova İlçesi’de öğretmenlik yapan Hatice Yüksel, mücadelesini 'direniş çadırı' kurarak sürdürüyor.

Görevinden uzaklaştırılmasının gerçek nedeninin soruşturmanın güvenliği olmadığını, gözdağı vermek, yıldırmak ve susturmak olduğunu vurgulayan öğretmen Hatice Yüksel, "Eskişehir Valisi, Ali İsmail Korkmaz'ın katledilmesinde yer alan polisleri açığa almamıştır. Hırsızlara, katillere, çocuk tacizlerine karşı herhangi bir yaptırımın uygulanmadığı ülkemizde, demokratik hakların kullanımı en büyük suç olarak görülmekte, henüz soruşturma aşamasındayken dahi cezalar peşinen uygulanmaktadır. Yasalar basın açıklamasına katılmanın, fikir beyanında bulunmanın hak olduğunu söylese de pratikte yaşananlar demokrasi söylemlerinin yalan olduğunun, hak ve adalet talep edenlere tahammülsüzlüğün açık kanıtıdır" dedi.

Meslek onuruna sahip çıkmak, demokratik hak kullanımına karşı baskıları boş çıkarmak amacıyla 24 Nisan günü işine geri dönme talepli mücadeleye başlattığını belirten öğretmen Hatice Kılıç şunları söyledi:

"İmzalar topladım, durumumu anlatan bildiriler dağıttım. Bu süreçte motivasyonumu arttıran en önemli etken halkın tepkisi oldu. Gururlanarak söylüyorum ki, halkımız yine adalet duygusuyla hareket ederek desteğini hiç esirgemedi. Şu anda Türkiye'nin başka illerinde de işime geri dönmem için imzalar toplanıyor, basın açıklamaları yapılıyor. Bugün itibariyle de direniş çadırımda mücadele devam edeceğim. 8 Haziran'da açığa alınmamın 2. ayının dolması nedeniyle il disiplin kurulu toplanarak, uzaklaştırılmamın kaldırılması veya uzatılması konusunda karar verecek. Bu görüşme sonucunda görevime iade edilmemem durumunda direniş çadırımı Eskişehir Valiliği önüne taşıyarak mücadelemi orada sürdüreceğim. Buradan, baskıların beni yıldıramayacağını bir kez daha ilan ediyorum. İşime, öğrencilerime kavuşuncaya kadar mücadeleye etmeye devam edeceğim."

 

Editör: TE Bilişim