Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri,  Aralık ayında meydana gelen cezaevi ölümleri, Maraş ve Roboski katliamlarının yıldönümü nedeniyle Hamamyolundan Adalar’a kadar yürüyerek burada basın açıklaması yaptı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Döndü Kazankaya, “Aralık ayı, devletin katliamları ile anılır. Üstlerine savaş uçaklarıyla bombalar yağdırılan Kürt köylüleri, cezaevlerine adına ‘hayat dönüşü’ denilerek yapılan operasyon, 19-26 Aralık 1978’de Maraş’ta Alevilere yönelik yapılan katliam.. Unutmayacağız; hiç kimsenin unutmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Yıllarda  geçse sorulacak hesabı, unutmadıklarını, takip etmeyi hiç bırakmadıklarını belirten Kazankaya, “Egemenlerin güçleri yıllardır ne baskıyla ne katliamlarla toplumun eşitlik, özgürlük, sömürüsüz bir dünya taleplerini bastırmaya yetmedi. Üniversite kampüslerinden, halkın yoksul mahallerinden çıkan; idam sehpasında, sokakta işkencede katlettiğiniz devrim şehitlerimiz. Hiç birini unutmadık. Bizlere yol göstermeye devam ediyorlar. Onlara sözümüz var; mücadelelerini zafere ulaştıracağız. Onlar bize emeği, inancı, iradeyi öğretti. Ve biz de onların anılarına sadık kalarak, bize açtıkları yolda zafere kadar yılmadan yorulmadan inatla, inançla yol alacağız” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim