Cezaevine giren meslektaşı Pekünlü’ye Eskişehirli akademisyen  Ocakoğu kapısına astığı “Adalet Herkese gereklidir” yazısı ile destek verdi. Türbanlı öğrenciyi derse almadığı için hapis cezası verilen ve bugün cezaevine giren Prof. Dr. Rennan Pekünlü için Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Ocakoğlu'ndan kapısına astığı yazı ile 'anlamlı' bir destek geldi.

 

Hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezası verilen Profesör Rennan Pekünlü için akademisyenler ve kitle örgütleri günlerdir protesto eylemi düzenleyerek bu yargı kararının kaldırılmasını istemişlerdi. Hapis cezasını çekmek için bugün Foça Açık Cezaevi'ne gidip teslim olan Prof.Dr. Renan Pekünlü'yü bir çok akademisyen, öğrenci ve dostları uğurladı. 

Aynı saatlerde Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Ocakoğlu  makam odasının kapısına yapıştırdığı kartona ""Adalet Herkese gereklidir; bugün Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye, yarın başkalarına... Prof. Dr. F. Ocakoğlu"  yazısı ilgi çekerken, bu durum Ocakoğlu'nun Pekünlü'ye anlamlı bir destek   ve protesto olarak yorumlandı.  

Editör: TE Bilişim