DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Emekliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, emeklilerin nutuk değil sorunlarına çözüm beklediklerini söyledi.

13 yıllık iktidarında  ve diğer iktidarların söylediklerinin aksine emeklileri sefalete sürükleyen kararlar alıp uygulamaya koyduklarını hatırlatan Başaraner, AKP iktidarında beklentileri olmadığını kaydetti.

AKP iktidarının 13 yıldır emeklileri mağdur eden icraatlarını sıralayan DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, “Yaşadığımız sorunların temel nedeni olan örgütsüzlüğü dayattı, uluslar arası sözleşmelerin ‘herkese’ tanıdığı sendika hakkımızı kullanmamızı engellemek için her türlü anti demokratik yola başvurdu. Mahkemeleri baskı altına alarak, sendikamız hakkında kapatma kararı verilmesine yol açtı ve emekliler adına, onların sendikalarıyla sözleşme yapmaya yanaşmadı” dedi.

13 yıllık uygulamalarında mağdur olmuş ve çözüm bekleyen emeklilerin sorunlarının çözümünün kurulacak olan koalisyon hükümetinin öncülüğü olmasını beklediklerini belirten Başaraner, “Bu nedenle hiç kimse kırmızı çizgilerimiz var deme ve emek düşmanlığı tescillenmiş olan AKP’yi bir şekilde iktidarda tutma hakkını kendinde görmemelidir. Zira bunun faturası, hem ülke için hem de AKP’yle ortaklık yapacaklar için ağır olacaktır” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim