Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı makamında ziyaret etti.
Anadolu Üniversitesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin birlikte yürüteceği çalışmanın ayrıntılarının konuşulduğu görüşmeye, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdür Yardımcısı Cemil Genç, Anadolu Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Urazel ile Şirintepe Mahallesi Muhtarı Selami Çetin de katıldı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitenin konum olarak birkaç mahalleye komşu olduğunu söyledi. Gündoğan, “ Şirintepe Mahallesi’nde yağmur suyu hattı ile ilgili bir sorun yaşanıyor. Bu sebeple Belediye Başkanımız, ESKİ Genel Müdür Yardımcımız ve muhtarımız bizi ziyaret ettiler. Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi iş birliği içerisinde özellikle yoğun yağmur yağışlarında hem mahallenin hem de üniversitenin çektiği mağduriyeti gidermek için yağmur suyunun kanala aktarılmasıyla ilgili bir proje üzerinde çalıştık” dedi.
Çalışma tamamlandıktan sonra hem Şirintepe Mahallesi’nin sorunu hem de Anadolu Üniversitesi’nin yoğun yağmur yağışları sonrası yaşadığı su baskınlarının giderilmiş olacağını dile getiren Gündoğan, şöyle devam etti:
“Biz de mahallelinin bu çilesini bildiğimiz için Üniversite olarak hem Şirintepe Mahallesi’ne bir katkı sunmak ve hem de üniversitemizin de yaşadığı bu sorunu gidermek adına ortak bir çalışma başlattık. Projemizin hazırlıklarına başlandı ve muhtemelen önümüzdeki yaz döneminde hattın yapımı gerçekleştirilerek mahallelinin ve üniversitemizin bu sıkıntıları son bulacak. Bu anlamda Anadolu Üniversitesi, komşu mahallelerin sorunlarına duyarlı bir şekilde bu konunun da halledilmesi noktasında, ESKİ ve Tepebaşı Belediyesi ile ortak bir çalışma yürütecek. Ayrıca, Üniversitemizin İÇEM Kapısı tarafında 30 yıldır birikmiş molozlar da hızla temizlenerek mahalle sakinlerinin bu konudaki şikâyetleri de giderilmiş oldu.”
Editör: TE Bilişim