AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eskişehir’in, sadece kültürel açıdan değil, sanayi açısında da Türkiye’nin önemli bir ili olduğunu söyledi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti. AK Parti iktidarıyla Eskişehir’de hızlı bir büyüme ve gelişme olduğunu belirten Işık, “Eskişehir’de zamanında kurulan kamu tesislerinin Türk sanayisine yaptığı hizmetleri gayet iyi biliyoruz. Eskişehir aynı zamanda Devrim Otomobili’ne ev sahipliği yapmış da bir şehirdir. Özellikle son yıllarda AK Parti iktidarıyla birlikte Eskişehir’de hızlı bir büyüme ve gelişme var. Çarpıcı bir rakamı sizlerle paylaşayım. 2012 ile 2013 yılları arasında toplam ciro büyümesi yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde yüzde 15’in üzerinde bir büyüme var ve şuan 2013 yılı sonu itibariyle Eskişehir’de toplam ciro 20 milyar Türk Lirası’nın üzerine çıkmış durumda. Bu bizim Girişimci Bilgi Sistemi’nden aldığımız önemli bir veri. Yani Eskişehir 2012 ile 2013 arasında yüzde 15’in üzerinde bir büyüme kaydetti. Ama arzumuz Eskişehir’in büyümesinin daha da hızlanmasıdır” dedi.

“HEDEFİMİZ ESKİŞEHİR’İN YÜKSEK TEKNOLOJİDE TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMASI”
Bakan Işık, Eskişehir’in avantajlı bir olduğunu da anlatarak, şöyle devam etti:
“Eskişehir biliyorsunuz 1. bölge illerimizden. Burada temel hedefimiz de Eskişehir’in yüksek teknolojide Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olmasıdır. Hükümet olarak yürüttüğümüz bir çalışma teşvik sistemimizi yeniden ele alıyoruz ve yüksek teknolojili ürünlerde 1. bölgenin dahi 5. bölge desteklerinden yararlanmasını hedefliyoruz. Bu açıdan da Eskişehir önümüzdeki süreçte en avantajlı illerden bir tanesi olacak. Hem teknoloji seviyesi daha da yükselecek hem teşviklerden daha fazla yararlanacak hem de istihdam açısından Eskişehir’de çok daha güzel gelişmeleri göreceğiz.”
Vali Tuna ise, Eskişehir’in en son üzerine aldığı Türk Dünyası Kültür Başkentliği unvanı ile sanayide, eğitimde, kültür ve turizmde marka şehir olma yolunda önemli bir mesafe kat ettiğine dikkat çekti. Tuna, hükümetin verdiği destekle Eskişehir’in daha büyük bir sıçrama yapacağına inandığını da kaydetti.
Ziyaretin ardından Bakan Işık, Reşadiye Camii’nde Cuma Namazı’nı kıldı. Onun ardından Işık, Hisarlar Tarım Makinaları Ar-Ge Merkezi Yeni Tesis Açılış Töreni’ne katılacak.
Editör: TE Bilişim