Her hafta Köprübaşında bir araya gelerek askeri okulların tekrar açılması için nöbet tutan grup bu hafta da nöbetlerini sürdürdü. Burada katılımcılı kuruluşlar adına basın açıklaması yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sevgi Akmen, “Askeri okullar yeniden açılmalıdır” dedi.  
Yaşanan süreç hakkında bilgi veren Akmen, “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal ilan edilmiş ve TBMM devre dışı bırakılarak ülkemiz Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetilir hale gelmiştir. Devamında çıkarılan 2 Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta yapısı zafiyete uğratılmış, milli ordumuzun yüzlerce yıllık kurum kültürü yok edilmiş ve askeri eğitim kurumları kapatılmıştır” dedi.
Akmen, “İyi bilinmelidir ki; Türk Silahlı Kuvvetlerinin azim ve şevkini kıracak, savaş gücünü azaltacak ve gücünü milletten alan ordumuzu siyasallaşmaya sürükleyecek hiçbir girişim, ülkemizin yararına değildir. Askeri Okullarının kapatılması, GATA ve Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması, Yüksek Askeri Şuranın yapısının değiştirilmesi, Kuvvet Komutanlıklarının bütünlükten uzaklaştırılması ve tüm bu köklü değişikliklerin TBMM dışlanarak yapılması asla doğru değildir” diye konuştu.
“TSK ÜZERİNDEKİ BASKI SONLANMALI”
Akmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşın, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin takipçisi olan 16 Sivil Toplum Örgütünün temsilcileri olarak bizler, mevcut iktidara çağrımızı tekrarlıyoruz. Ülkemizin bekası için en öncelikli ve gerekli kurumların başında gelen Askeri Okullar bir an önce tekrar açılmak ayrıca siyasi irade, TSK üzerindeki baskısını sonlandırmalıdır. Askeri okullar tekrar açılmalıdır. TSK'nın yüzlerce yıllık birikimi korunmalıdır. TSK 'nın kurum kültürü yok edilmemelidir. TSK'nın emir komuta zinciri bozulmamalıdır. Varlığımızın güvencesi olan TSK siyasete kurban edilmemelidir.”
Katılımcı kuruluşlar: Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu - İş Konfederasyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim - İş Sendikası, Hacı Bektaş Veli Derneği, Hacı Bektaş Veli Vakfı, Kumpas Mağdurları ve Dayanışma Derneği, Talat Paşa Komitesi, Türk Anneler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği, Ulaşım - İş Sendikası, Vatan Partisi

 
Editör: TE Bilişim