Askerlik yeni ve şafak bilgileri hakkında sizlere bu yazımızda detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. Askerlik şafak hesaplamaya yönelik detayları öğrenirken aynı zamanda askerlik yeriniz hakkında bilgiler alacaksınız.  E devlet askerlik öğrenme ve sorgulama ekranında askerliğinizi nerede yapacağınızı ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Askerlik işlemleri günümüzde çok büyük oranda internet üzerinden yapılmaktadır. Deniz, Hava ve kara kuvvetleri komutanlıklarının her birinde askerlerin online bir sistem ile askerlik yeri öğrenme işlemini gerçekleştirmeleri söz konusudur.

Ülkemizde askerlik sürecinde kısa ve uzun dönem askerlik ile görevler icra edilmektedir. Uzun dönem askerlik on iki ay olarak uygulanmaktadır. Kısa dönem askerlik ise yine Üniversite mezunlarının beş buçuk ay şeklinde yapılan askerlikleri olarak icra edilmektedir. Tüm askerlik işlemlerinde askerlik görev yeni öğrenme ve sorgulama işlemleri TSK tarafından sunulan online hizmetler olan Askerlik sorgulama hizmetleri aracılığı ile yapılmaktadır. Peki askerlik sorgulama nasıl yapılır? Veya askerlik yeri öğrenme işlemleri nasıl gerçekleştirilir. İnternet üzerinden askerlik yeri öğrenmek son derece önemlidir. ve bu konuda detaylı bilgiler elde et.

Öncelikle askerlik sorgulama hizmetini yapabilmek için kişisel bilgi güvenliğinin doğru olması son derece önemlidir. Devletin resmi sitesi aracılığı ile yapılan sorgulama hizmetlerinde  güvenlik uygulamaları son derece iler düzey olduğu için bu sorgulamalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanması söz konusu değildir. Askerlik görev yerini öğrenmek için sistemin sizlerden istediği bilgileri doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Sorgulama sitesi olarak günümüzde vatandaşlarımız tarafından tercih edilen siteler için de askerlik ve diğer tüm sorgulamalar kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Askerliğinizi nerede yapacağınızı yine de devletin resmi sitesinden öğrenmeniz daha iyi olacaktır.  Askerlik yerinin öğrenilmesi kadar şafak bilgilerinin de öğrenilmesi büyük önem taşır. Şöyle ki askerlik uzun dönem ve kısa dönem olarak iki kısımda değerlendirilmektedir.

Bu anlamda kısa dönem 6 ay uzun dönem ise 12 ay olarak hesaplama yapılmaktadır. Kısa dönem baz alınan öğretim sınıflandırması üniversite mezunları olarak belirlenirken normal lise ve ilk okul mezunları ile ön lisans mezunları için sınıflandırma ise uzun dönem askerlik baz alınarak yapılmaktadır. Sizler de askerlik şafak süreciniz hakkında bilgi elde etmek ve şafak hesaplama yapabilmebiz için aşağıdaki askerliksorgula net askerlik şafak hesaplama ekranını kullanabilirsiniz. Bu ekran sizlere sorgulama yapma imkanı verecektir. Doğru bir şekilde Bu ekrandan şafağınızı kısa süre içerisinde öğrenecek ve gerekli bilgileri almış olacaksınız
Editör: TE Bilişim