Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması Türkiye’de bir ilk oldu.

Küçük Sanayi Sitesi’nde bir oto tamir ve bakım servisinde çalışan 16 yaşındaki Rıdvan Elivli ile kutlama yapan Ahmet Ataç, alışılagelmiş koltuk merasimi yerine işçi tulumunu giyip minik Rıdvan’a çıraklık etti. Daha sonrasında yapması gereken işleri bitiren Ataç, ustası Rıdvan’a çikolata ikram etti.

23 Nisan’ı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara adadığını ve dünyada eşi benzeri bulunmayan bir bayram olduğunu belirten Ahmet Ataç, “Geleneksel olarak her yıl valiler, belediye başkanları makamlarını çocuklara bıraktılar ve çocukların şehir hakkındaki düşüncelerini alırlar. Biz bugün işin biraz farklı yönüne gelelim dedik” dedi.

Sanayilerde çalışan çocukların meslek lisesi mezunu yada okuyanı okuduklarını ve resmi olarak buralarda çalıştıklarını belirten Ataç, “Rıdvan hem okuyor hem de okulunun öngördüğü şekilde burada çalışıyor. Ben bugünü Rıdvan’la geçireyim istedim, Rıdvan’a destek vereyim istedim. Makamımızı farklı bir noktada değiştik. Hem okuyup hem de çalışmakta verdiği emekten dolayı Rıdvan’a teşekkür ediyorum. İstismar edilmeden böylesine meslek öğrenen, çalışan çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyor ve destekliyorum” dedi.

Baksan Meslek Lisesi Motor Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olduğunu, 2 kardeş olduklarını ve abisinin de aynı sanayide çalıştığını belirten Rıdvan Elivli ise, “Haftanın 5 günü burada çalışıp 1 günü de okula gitmekteyim. Burada ustamın her dediği işi yapıyorum. Burada öğrendiklerimin bütün hepsi Murat ustamın sayesindedir. Bana bu imkânlar sağlanmasaydı dışarıda boş gezen birisi olacaktım. Bana sağladıkları bu imkânlardan dolayı onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Minik Rıdvan’ın ustası Murat Çetin ise Rıdvan’dan çok memnun kaldıklarına değinerek, “Çalışkanlığından ve azminden dolayı Rıdvan ile gurur duyuyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim