Han İlçesi’nde kimliği belirsiz kişiler tarafında Atatürk’ün büstünün kırılması üzerine bazı demokratik kitle örgütleri Adliye önünde basın açıklaması yapıp faillerinin yakalanması için suç duyurusunda bulundu.
Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Memleket Sevdalıları Derneği,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş, Vatan Partisi, Şeker İş Sendikası gibi çeşitli sendika, oda ve parti yöneticilerinin hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek , kırılmış büstü Han Belediye Başkanı tarafından tespit edildiğini söyledi.
Kitle örgütleri olarak olayı lanetlediklerini belirten Kerman, “Bu yapanları, faillerin bulunması için başta kaymakam olarak adli ve idari makamları göreve davet ediyoruz.  Atatürk büstüne saldıranların yakalanmasını istiyoruz. Bu büstün yerine daha görkemli olanı dikeceğiz. Açılışını toplu halde dikeceğiz” dedi.
 İktidar döneminde büyük Atatürk’e ve ilkelerine saldırıların arttığını ifade eden  Kerman şunları söyledi:
“ Mecliste Atatürk posterinin kaldırılması, Anıt’a çocuk parkı yapılması,  bir çok ilde Atatürk büstlerine yapılan  saldırıların göstergesidir. Atatürk düşüncesine, çağdaşlığa, Kemaliste saldırıdır. Türkiye'yi ortaçağa getirmek isteyen zihniyettir. İzin vermeyeceğiz. Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Daha sonra hazırlanan dilekçe imzalanarak ilgili savcılığa verilerek suç duyurusunda bulunuldu.
 
Editör: TE Bilişim