ŞABAN BAĞCI

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının açılışı nedeniyle Eskişehir’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘gelme’ eylemi yapıldı.

Bazı siyasi parti, demokratik kitle örgütlerinin katıldığı, İsmet İnönü Caddesi girişinde yapılan eylemde önce 1 saat boyunca oturma eylemi yaparak AKP ve Başbakan Erdoğan’ı eleştiren slogan attılar. Eyleme katılanlar adına konuşan Mert Bal,  hızlı trenin aceleye getirelerek siyasi rant malzemesine dönüştürüldüğünü ve tüm sözlere rağmen hala tamamlanamadığını öne sürdü. Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim mitingine dönüştüreceğini ve Eskişehir halkından oy isteyeceğini dile getiren Bal, “Ülke siyasetinde tek adam olma yolunda hızla ilerleyen Erdoğan’ın karnesi Türkiye halkları için ibret vericidir. ‘Ustalık döneminin’ bütün imkanlarıyla saldırdığı emekçiler, öğrenciler, kadınlar ve yoksullar Tayyip Erdoğan’ı hiç de iyi bilmemektedir. Roboski, Reyhanlı ve Soma’da yaşanan katliamlar, başta Ali İsmail Korkmaz olmak üzere Gezi’de yitirdiklerimiz Eskişehirlilerin hafızalarında hala kara bir sayfa olarak durmaktadır” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın her gün ölen Filistinlileri ‘görmemeye’ gayret ettiğini öne süren Mert Bal şunları söyledi: “Yaşananlar karşısında sessiz kalmamak için sokaktayız. Tayyip Erdoğan’a cevabımız açık. Ali İsmail Korkmaz’ın arkadaşları olarak gericilere, hırsızlara, katillere karşı mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye halklarına kan, gözyaşı ve yoksulluktan başka verecek bir şeyi olmayan Erdoğan’ı Eskişehir’de istemiyoruz.”

Editör: TE Bilişim