Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Bayburtlular Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği’nin buluşma etkinliğine katıldı.

Bayburt Konağı’nda düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Kadir Bıyık, Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Uğur Yücel, Eskişehir Bayburtlular Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Karaaslan ile dernek üyeleri katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, bu gibi etkinliklerin tüm ülke genelinde fayda sağlayacağını ifade ederek, “Ayrışmalardan çok, el ele ve omuz omuza gelinen faaliyetlere ihtiyacımız var. Bu bağlamda yaptığınız etkinliğin de son derece güzel olduğunu düşünüyorum. Zaten geçmişe baktığımızda Bayburtlular ve Gümüşhaneliler aynı toprakların insanları. Bu yaklaşımın tüm derneklere örnek olması gerektiğine inanıyorum. Her iki derneğimizin yöneticilerini ve bu buluşmada emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Uğur Yücel de Yunus Emre’nin şehrinde yaşayan vatandaşlar olarak çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Sadece Gümüşhane ve Bayburt değil, birbirine yakın hisseden tüm yurttaşlar olarak hepimizin gönülleri bir. Her zaman yanımızda olduğunuz için sizlere de teşekkür ediyorum. İnşallah güzel işlere de hep birlikte imza atacağız” dedi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise “Oralardan buralara gelen ve burada da beraberlik amacı ile bir dernek çatısı altında birleşmek, birbirimizin dertlerine ortak olmak, birbirimizin neşesi ile mutlu olmak güzel bir şey. Bizler merkezi yönetimler ve yerel yönetimler olarak, hemşehri derneklerimizi böyle değerlendiriyoruz. Doğduğumuz topraklardan, doyduğumuz topraklara getirebileceğimiz neler var? Kültürel olarak neler aktarabiliriz? Bu bağlamda sizlere önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

Buluşma etkinliği, yapılan açıklamaların ardından karşılıklı sohbet edilmesi ile devam etti.

Editör: TE Bilişim