Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü 2016 yılında Mahmudiye ve Han Belediyesine TYP kapsamında işçi alımı yapılmadığını belirterek  işe ihtiyacı olan insanlara haksızlık yapıldığını öne sürdü.
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
““İŞKUR’un TYP kapsamında belediyelerde 6 aylık geçici olarak çalıştırılacak olan işçilerin iş başvuruları geçmişten beri belediyelerde yapılmaktadır. 28 Şubat 2017 tarihinde Mahmudiye Belediyesi’nin işçi alımıyla ilgili iş başvuruları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantı salonunda alınmıştır. Aynı zamanda Han Belediyesi’nin işçi alımları ise Kaymakamlık binasında yapıldı. Acaba KPSS sınavı mı yapılıyor? Daha önceden böyle bir şey görülmemiştir. İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş siyasi baskı altında olup, acaba birilerinden talimat mı aldı? AKP’li 10 ilçenin işçi alımları belediye binasında yapılmıştır.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü 2016 yılında Mahmudiye ve Han Belediyesine TYP kapsamında işçi alımı yapılmamıştı. Mahmudiye ve Han ilçelerinde o kadar işe ihtiyacı olan ve dürüst çalışan insanlara haksızlık yapılmıştı. Oysa ki Mahmudiye Belediyesi olarak her kesimi kucaklıyoruz ve ayrım yapmıyoruz. Belediye olarak hiçbir siyasi ayrım yapmadan herkese eşit mesafede hizmet götürme durumundayız. Mahmudiye Belediyesi'nin işçi alımlarının başvurularının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantı salonunda, Han Belediyesi’nin Kaymakamlık binasında yapılmasını adaletli görmüyoruz. Bunun dışında diğer AKP’li Belediyelere 50-60 işçi alınırken, Mahmudiye’ye 20, Han’a 10 işçinin alınmasını da adaletli görmüyoruz. Devlet geleneğine yakışmıyor. Devletin hiçbir kurumu siyasi bir karar alamaz. Buna asla göz yummayacağız. Bu haksızlığa nasıl dur denilecek? Bu sorumun cevabını İşkur İl Müdürü Hasan Yoldaş’ın kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyorum. Acaba biz başka bir ülkenin belediyesi miyiz?”
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim