Mahmudiye Belediyesi, Geleneksel Türk Okçuluğu’nu sevdirmek, gençleri bu sporu yapmaya teşvik etmek ve bu geleneği gelecek nesillere aktarmak amacıyla Yer Okçuluğu ve At Okçuluğu sporuna malzeme desteği gerçekleştirdi.
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, geçmişi geleceğe taşımak,  gençler  geçmişini unutmamasını isteyerek “ İnşallah gençlerimiz bu kursta ata sporlarını öğrenecekler. Okçuluk Türk kültürünün çok önemli bir parçasıdır. Mahmudiye’li gençler daha faydalı yollarda vakitlerini geçirebilsinler. Bunun dışında Ata sporu olarak değerlendirebileceğimiz spor dallarında da adımızı duyurmak ve bu sporları yaşatmak istiyoruz. İnşallah okçuluk branşında da Mahmudiye’nin sesini duyuracağız. Okçuluk bizim en önemli geleneksel spor dallarımızdan birisi. Spor olmanın ötesinde de okçuluk bizim kültürümüzün çok önemli bir parçası. Unutulmaya yüz tutmuş bu spor için artık Türkiye genelinde de büyük çalışmalar var.  Mahmudiye ilçesinde okçuluk branşı için ciddi çalışmalar yapılacak ve bizde Mahmudiye Belediyesi olarak bu sporun her zaman destekçisi olacağız” dedi.
Ata sporunu yaşatmak için belediyeler olarak bu spora gönül veren insanları desteklediklerini söyleyen Başkan Gündoğan, “Bu spor insanı dinlendiren bir spor, içten gelen bir enerjisi var. İnşallah burada yetişen sporcular hem bizi en iyi şekilde temsil edecek hem de yeni sporcular yetiştirecekler" şeklinde konuştu.
Mahmudiye At Yetiştiricileri Geleneksel At Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (MAYAD) Başkanı Yenel Kaya’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 "Spora ve sporcuya her zaman destek olan Mahmudiye Belediye Başkanımız Sayın İshak Gündoğan'a teşekkür ediyoruz. Başkan Gündoğan, önümüzdeki günlerde açılacak olan Yer Okçuğu ve At Okçuluğu kurslarında kullanılmak üzere malzeme desteğinde bulundu. Belediye Başkanımıza özellikle gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıktıkları için tekrar teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.”
 
Editör: TE Bilişim