Başkan Kurt Cihan Network TV, Cumhuriyet Gazetesi, Kral TV, Kral FM, NTV, Samanyolu TV ve Bugün TV’ye 21 Mart Dünya Ağaç Günü’nü anlattı.

Odunpazarı Belediyesi’nin bir ilke imza atarak tüm dünyanın yakından takip ettiği Dünya Ağaç Günü etkinliklerine ev sahipliği yapıyor olması, tüm Dünya’nın ilgisinin yanı sıra ulusal bazda yayın yapan medya kuruluşlarının da ilgisini çekti.

CANLI YAYINDA TÜRKİYE’YE SESLENDİ

Cihan TV tarafından hazırlanan “Anadolu’da Sabah” programına konuk olan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 21 Mart Dünya Ağaç Günü kutlamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KARDEŞLİK ORMANINDA BİNLERCE AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞACAK

Başkan Kurt açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ağaç Günü kutlamalarının ilki Tanzanya’da, ikincisi Çin’de yapıldı. Üçüncüsü Eskişehir Odunpazarı’nda gerçekleştirilecek. Odunpazarı Eskişehir merkez ilçelerinden biri ve 380 bin nüfusa sahip. Odunpazarı halkı olarak bu etkinliğe sahip çıkıyoruz ve ev sahipliği yapıyoruz. Mart ayı başından itibaren yurt dışından ahşap sanatçıları Eskişehir’e gelmeye başlayacak ve onlara sağlayacağımız bir atölyede el emeğiyle özel üretimler yapacaklar. Ahşap sanatçıları ürettikleri özel ürünleri 21 Mart tarihinden itibaren sergileyecekler. Bu arada etkinlikler kapsamında ciddi bilimsel sempozyumlar yapılacak. Ağacın yararı, ağacın kullanımı ve ağacın ekonomik değeri ile ilgili farklı çalışmalar gerçekleştirilecek. Çocuklar, kadınlar ve gençler için özel etkinlikler düzenlenecek. Bu önemli etkinliğin sonunda Türkiye'de ağaç katliamı karşısında Kardeşlik-Barış Ormanı adıyla binlerce ağaç dikeceğiz. Bütün Türkiye’yi Odunpazarı’na davet ediyoruz.”

CUMHURİYET GAZETESİ KUTLAMALARI YAKINDAN TAKİP EDECEK

Canlı olarak yayınlanan program sonrası Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ve Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ile bir araya gelen Başkan Kurt, Ağaç Günü kutlamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Projenin ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, kutlamaların Cumhuriyet Gazetesi tarafından yakından takip edileceğini söyledi.

NTV, KRAL, BUGÜN VE STV’DEN PROJEYE BÜYÜK İLGİ

Aynı gün içerisinde Kral FM, Kral TV, NTV, Bugün TV ve Samanyolu TV’ ile yaptığı röportajlarda, Ağaç Günü kutlamalarını tanıtan Başkan Kurt, program kapsamında 68 ülkeden 300 sanatçının Eskişehir Odunpazarı’nda bir araya geleceğini kaydetti.   

Editör: TE Bilişim