Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Emirdağlılar Vakfı’nın düzenlediği aşure ikramı ve Kültür Evi açılış programına katıldı.
Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan Emirdağlılar Vakfı Kültür Evi’nde gerçekleşen törene, Başkan Kurt’un yanı sıra Emirdağlılar Vakfı Başkanı Murat Kahya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Suat Er, Emirdağlılar Vakfı Yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.
Gerçekleşen programda ilk olarak aşure ikramı yapıldı. Yapılan aşure ikramının ardından, Emirdağlılar Kültür Evi’nin açılış törenine geçildi. Açılış öncesi konuşma yapan Başkan Kurt, “Öncelikle Kültür Evi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Bu tarz kültür evlerinin vakıflara ve derneklere tahsis edilmesinin amacı o yörenin insanlarının Odunpazarı Bölgesi’ne gelip gitmesini sağlamak, Odunpazarı’nda kültürü sosyal yaşamı hareketlendirmek. Bu bölgede Mihallıççıklılar, Kırımlılar, Kafkaslar, Karaçaylar ve Balkan Göçmenleri’nin bu tarz evleri var. Emirdağlılarında bu mekanı 24 saat kullanmasını diliyorum. Buraya gelenler Emirdağ’ın yöresel lezzetlerini tatsın ve Emirdağlıların Odunpazarı’na gelmesi için bir neden oluşturmuş olalım. Bunu sağladığımız zaman hem Odunpazarı’nın gelişimine katkıda bulunuruz hem de hemşeri dayanışmasına katkıda bulunmuş oluruz. Odunpazarı Belediyesi olarak her zaman desteğe hazırız” dedi.
Konuşmaların ardından Emirdağlılar Vakfı Başkanı Murat Kahya, Başkan Kurt ve misafirlere Emirdağlılar Kültür Evi’ni gezdirdi ve ev hakkında bilgiler verdi.
Editör: TE Bilişim