Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilcisi Bayram Kavak ve sendika üyeleriyle bir araya geldi.
Gerçekleştirdikleri ziyarette Başkan Kurt'a ICF işçilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden disk üyeleri, gelişmeler hakkında bilgi verdiler.
Sendikal çalışmalardan taşeron sistemine kadar bir çok konunun gündeme geldiği ziyarette yaptığı konuşmada işçilerin en büyük sorununun örgütlenme olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt; "İşçiler bir an önce örgütlenmeli ve emeğin sahibi olmalı" diye konuştu.
İŞÇİLERİN UYANMASI GEREK
Türkiye'de toplu iş sözleşmelerinden faydalanan işçilerin sayısının azlığına dikkat çeken Başkan Kurt, "Ben bu sisteme isyan ediyorum. İşçi sınıfının uyanması gerek. Türkiye'de her şey güllük gülistanlık değil. Yurt dışında çalışan bir işçi ile Türkiye'de çalışan bir işçi arasında çok büyük farklılık var. Ama işçi hala hayatından memnun. Bir an önce bu sistemin değişmesi gerek" ifadelerini kullandı. 
ESAS SORUN TAŞERON SİSTEMİNDE
Konuşmasında esas sorunun taşeron sisteminde olduğunu vurgulayan Başkan Kurt; "Ben taşeron olarak değil, belediye adına işçi almak istiyorum. Çünkü mevcut durumda işçilerin sırtından 800 TL kazanan bir sistem var. Ben bunu kabul etmiyorum. İşçilerinde bir an önce örgütlenmesi ve haklarını araması gerek" dedi. 
SENDİKAL ÇALIŞMALARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ
Sendikaların demokrasilerin olmazsa olmazlarından biri olduğunu ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, "Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışanlarımızla ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Belediye çalışanlarının tamamının sendikalı olmalarını istiyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, çalışanların haklarının korunmasında sendikaların önemine de vurgu yapan Başkan Kurt, "Sizler verdiğiniz mücadelelerle çok sesliliğe katkı sağlıyorsunuz. Emeğin en kutsal değer olduğunun bilinciyle çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak sendikal çalışmaların her zaman destekçisi olacağız" dedi.
Editör: TE Bilişim