Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Creck Svonsky’in sınavında jüri oldu.

Yüksek Lisans Tezi olarak; Prof. Dr. Can Ayday’ın danışmanlığında, Odunpazarı Belediyesi’nin de destekleriyle Odunpazarı Bölgesi’nin Karbon Salınım Haritası üzerine çalışma yapan Creck Svonsky, Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans Sınavına girerek çalışması hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Can Ayday’ın,  Prof. Dr. Cengiz Türe ve Yrd. Doç. Dr. Hatice Kutluk’un jüri olarak yer aldığı sınav iki oturumda gerçekleşti. Başkan Kurt’un katıldığı ilk oturumda Svonsky, çalışması hakkında bilgi verdi. Odunpazarı Bölgesi’nde mahalleler temelinde “Elektrik kullanımına göre”, “doğal gaz kullanımına göre” ve “Elektirk+doğalgaz kullanımı” açısından Karbon Salınım Haritası hazırladıklarını belirtti.

Burada konuşma yapan Başkan Kurt, Creck Svonsky’e başarılar diledi. Svonsky’e ve tez danışmanı Prof. Dr. Can Ayday’a ilgilerinden dolayı teşekkür eden Başkan Kurt, “Üniversitelerle birlikte çalışmak istiyorduk. Hem öğrenci tezini hazırlamış olur, hem de Odunpazarı Belediyesi bu bilgileri depolamış olur. Bu ilk deneme, ben Creck’e, Can Hocama ve sizlere teşekkür ediyorum. Biz bu konuda açığız. Öğrencilerinize Odunpazarı ile ilgili görevler ve ödevler verirseniz, onların işlerini kolaylaştırmak için elimizden gelen desteği veririz. İlk deneme bu, umarım başarılı olur”  dedi.   

                                                                                                                                           

Editör: TE Bilişim