Başkan Kurt ,Eskişehir’ Belçika Fahri Konsolosluğunu istiyoruz’

 Belçika Meclisinde Emirdağlı Milletvekilleri arasında yer alan Emin Özkara, Eskişehir’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Emirdağlılar Vakfı ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurtu makamında ziyaret etti

Türkiye’yi ve Emirdağ’ını Belçika Meclisinde başarı ile Temsil eden Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Emin Özkara Eskişehir’e gelerek Emirdağlılar Eğitim ve Kültür Vakfında görüşmelerde bulundu. Emirdağlı olarak Belçika’da öncelikle Türkiye iyi bir şekilde temsil etme hedefinde olduğunu söyleyen Milletvekili Emin Özkara üç dönemdir, hedefimizi yükselterek hizmet verdiklerini belirtti.

Emirdağlılar Vakfı Uluslar arası Amorium Kültür Evi’nde yönetim Kurulu üyeleri, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Şoforler ve Otomobilciler odası Başkanı Suat Er, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İlker Özokçu,Atatütkçü Düşünce Derneği Başkanı Azmi Kerman, Emirdağlılar Vakfı Başkanı Dr. Orhan Özkır’ında katıldığı toplantıda, 2015 yılı  itibariyle Emirdağlılar genç nesilin bir arada olabilmesi ve Emirdağ Markasının layıkı ile temsil edilmesi kararı çıktı.

Ekip daha sonra Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurtu makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Kurt, Emirdağ nüfusunun Belçika gibi Eskişehir’de önemli bir yerde olduğunu özelliklede Odunpazarı bölgesinin Emirdağ nüfusuyla büyüdüğünü söylerek, Milletvekili Emin Özkara’ya meclisinizde görüşülmek üzere Eskişehir Belçika Fahri Konsolosluğu’na talibiz, bunun için destek vermenizi bekliyoruz’dedi.

Bunun üzerine Milletvekili Emin Özkara,’ bu önemli bir düşünce Emirdağlılar Vakfı’nın da hep talebi bu yöndedir, sizin bu talebinizi şahsen destekliyorum ve Belçika da diğer milletvekili arkadaşlarımla görüşüp bu çalışmayı hızlandıracağım’şeklinde konuştu.

Vakıf Başkanı Dr. Orhan Özkır’da Eskişehir’deki Emirdağlıların önümüzdeki dönemde  Emirdağ Marka değerini yükseltmek ve gençlerin bu bayrağı taşıma yolunda önünü açarak hizmetlerimizi sürdüreceklerini söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim