ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de Kadının Sesi Gazetesi, Eskişehir Kent Konseyi ve Eskişehir Kadın Platformu tarafından ‘Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ etkinliği düzenlendi. 
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan gruba besteci ve söz yazarı Ali Kocatepe ile ses sanatçısı eşi Aysun Kocatepe de eşlik etti. İkilinin ‘Hey Gidi Dünya Hey’ adlı şarkısını söyleyerek ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyen grup, Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezi önüne geldi. Burada konuşma yapan Ali Kocatepe, 1999 yılında Birleşmiş Milletler’in (BM) kadına şiddeti kınayarak 25 Kasım'ı ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak ilan ettiğini hatırlattı.
Türkiye'de de her yıl 25 Kasım'da kadınların sesini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Kocatepe, kadına şiddete her zaman ‘Hayır’ denmesi gerektiğini ifade ederek, "Bir gerçeği erkeklerin göz ardı etmemesi gerekir. Bir fili zincirle yönetebilirsiniz, bir atı dizginle yönetebilirsiniz ama kadının gönlü olamadan ondan hiçbir şey isteyemezsiniz. Erkeklerin bunu bilmesi lazım. Şiddete yalnız biz değil, dünyanın her tarafından kadınlar 'Hayır' diyor. Kadına şiddete her zaman 'hayır' dememiz gerekiyor" dedi.
Aysun Kocatepe ise, kadına şiddetin son dönemlerde fazlalaştığını öne sürdü. Kadına şiddeti önleme konusunda yapılan toplantı ve yürüyüşlerin sonuca ulaşmasını istediklerini dile getiren Kocatepe, “Yani yaptığımız etkinlikler ne kadar fayda sağlıyor. Bunu iyi düşünmek lazım. Bir an önce sonuca ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.
Kadının Sesi Gazetesi Kurucusu Sibel Erenoğlu, kadına şiddeti engellemeye yönelik çalışmalara devam edeceklerini aktararak, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından Erenoğlu, Ali ve Aysun Kocatepe çiftine çiçek ve plaket takdim etti.
Editör: TE Bilişim