Birlik Vakfı,  geleneksel hale getirdiği kutlu doğum etkinliklerine devam ediyor.  Gerçekleştirilen ikinci etkinlikte, Metin Yediyıldız, ‘’Peygamberlerine Güvenen Toplum Güven İçinde Olur’’ başlıklı konferans verdi.
Yediyıldız, Peygamber Efendimizin doğumunu hem miladi takvime göre hem de hicri takvime göre kutladıklarını belirterek, ‘’Peygamber Efendimizin miladi takvime göre doğumuna denk gelen 20 Nisan’ı her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlayacağız. Diyanetin de 14-20 Nisan aralığını Kutlu Doğum Haftası olarak sabitlemesiyle biz de bu tarihler aralığında Kutlu Doğum Haftası için programlar düzenliyoruz’’ dedi. Sözlerini sürdüren Yediyıldız,  Diyanet’in bu seneki temasının ‘’Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’’ olduğunu belirterek bu başlıkta bir konu seçtiklerini ifade etti.
Yediyıldız Konferansında ise şunları söyledi: “Cennet güvenin tam manasıyla yaşandığı ve her daim yaşamak üzere âdemoğlunun arzu edeceği bir yer. Cennet ebedi mutluluk diyarıdır. Hz. Âdem ile eşi Havva Cennetten çıkarılmasaydı ebediyen yaşayacaklardı. Dünyaya gönderildiklerinde ise bütün hedefleri Cennet’e tekrar dönebilmek oldu. Çünkü Cennet her yönüyle güvenin hâkim olduğu yer. İnsanoğlu maddesiyle, manasıyla güven içinde olmalıdır.”
Yediyıldız Peygamberine itaat etmeyenlerin ne dünyada ne ahirette güvene kavuşamayacağını belirterek konferansını tamamladı.

Editör: TE Bilişim