Birlik Vakfı’nın kutlu doğum programları çerçevesinde Mustafa Keleşoğlu konferans verdi. Vakıfta gerçekleşen etkinlikte Vakfın Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu ‘’Hz. Peygamberimizin(SAV) Sünnetini Anlamak’’  isimli konferans verdi.
Keleşoğlu, Peygamber Efendimizin sünnetiyle ilgili açıklamalarda bulunarak ‘’Peygamberimizin sadece vahiyi iletmekten başka bir görevi daha var. O görevi de bize ne yapacağımızı belirlemek ve örneklik etmektir. Bu sebeple de biz onu takip ederiz. Bu durum kafamızdan çıkardığımız bir şey değildir’’dedi.
Keleşoğlu sözlerine devam ederek, şunları söyledi: “Türklerde Peygambere muhabbet hiçbir millette bulunmayan muhabbettir. Hatta daha da ileri giderler. Türkler Peygambere muhabbeti Allah’a muhabbetin önüne geçiriyor ve Allah’la Peygamberi denk tutuyor derler. Bizim camilerimizde Allah yazısıyla Muhabbet (SAV) yazısı eşit yerdedir. Buna eleştiri getirirler ama bunun bir anlamı yok. Çünkü siz ne zaman Cenab-ı Hakka başvurursunuz, ‘Ey Rabbim biz sana nasıl yakın olabiliriz?’ diye sorarsınız O’nun yaptığı tek şey vardır. Allah’ın Resulüne intiba edin. Bizi Resulünün kapısına o gönderir. Kendi kafamızdan gitmeyiz.”
Program sonunda Keleşoğlu’na Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) mensubu gençler kalem seti armağan ettiler.

 
Editör: TE Bilişim