Eskişehir Halkevi Başkanı Gürkan Çelik, Birleşik Metal işçilerinin başlattığı grevi hükümetin 'milligüvenliği bozuyor" gerekçesine tepki göstererek "AKP 'Milli Güvenlik' dediği patronların ve iktidarın güvenliğidir" dedi. 
Bakanlar kurulunun daha önce yine işçilerin aldıkları grev kararlarını 'milli güvenlik' gerekçesiyle yasakladığı, ertelediğini anımsatan Halkevi Başkanı Çelik, bu kararın, işçilerin metal sektöründe patronların örgütü MESS’in düşük ücret dayatmasına karşı grev kararı alan işçilerin iradesine darbe olduğunu söyledi. 
Bütün yasaların işçi sınıfının, halkın aleyhine kullanıldığını öne süren EskişehirHalkevi Başkanı Gürkan Çelik şunları söyledi: 
 "Patronların şikayetlerini dikkate alan ve işçilerin mücadelesine karşı hemen önlem alan iktidar, işçilerin can güvenliği için önlem almamaktadır. Grev yasaklamakta tecrübeli iktidar ne yazık ki Soma, Ermenek, Torunlar gibi onlarca iş cinayetinin bir daha yaşanmaması için kılını kıpırdatmamaktadır.
Bizler diktatörlük hayalleri kuran işçi düşmanlarının kararlarını değil, Birleşik Metal İş’in fabrika fabrikaya oylama yaparak binlerce işçinin aldığı grev kararını tanırız. Bu yasaklama tutumu sadece metal işçilerine dönük değil bütün işçi sınıfına ve halka dönüktür. Metal işçilerinin mücadelesi mücadelemizdir. Birleşik Metal İş Sendikası’nın yürüteceği her türlü mücadelenin yanında olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz."
Editör: TE Bilişim