HABER: GÜLÇİN ÖZDEN/ESKİŞEHİR (İHA) 

FOTOĞRAF: VAROL ALKILIÇGİL

Eskişehir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle tören düzenlendi. 
Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleşen törende Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Korgeneral Nihat Kökmen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tören geçidi ile vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan Vali Tuna, Karaman’da yaşanan maden kazasına değinerek, “Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, yalnız ve ancak milli iradenin hakim olduğu cumhuriyetimizin 91’inci yılını büyük bir heyecanla kutlamanın onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayrama acı ile başladık. Karaman’da meydana gelen hadisenin üzüntüsünü milletçe yaşıyoruz. Temennimiz, işçilerimizin kurtarılması” dedi.

“Her türlü imkansızlığa rağmen çok ağır bedeller ödenerek örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseri olan cumhuriyetimizin 100. yılına büyük bir azim ve heyecanla yürürken; şehrimizde istihdamın, verimliliğin, ekonomik, sosyal ve çevresel uyumluluğun bir arada olduğu akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelişmeyi hedefliyoruz” diyen Vali Tuna, şöyle devam etti:
“Gazi Mustafa Kemal’in ‘Kimsesizlerin kimsesi’ dediği cumhuriyet, ezelden beri hür yaşamış milletimizin hür iradesinin en güzel ifade biçimidir. Cumhuriyetimizin ve istiklalimizin sembolü olan şanlı bayrağımız ise yurdumuz üstünde tüten en son ocak sönene kadar şafaklarda alıyla, ay ve yıldızıyla ebediyete akan sürede dalgalanmaya devam edecektir. Her alanda büyük değişimin ve atılımın başlangıcı olan cumhuriyetimizin ilanının 91. yıl dönümünde bugün önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu şehrimiz, hem üretim hem de istihdam açısından Türkiye’nin en ön planda yer alan illeri arasında bulunmaktadır. Milli Mücadele döneminde bağımsızlığını ve özgürlüğünü, işgalci milletlere teslim etmemek için tek vücut olup mücadele etmiş olan Eskişehir halkının, bugün de aynı azim ve kararlılıkla, üretim, ihracat, turizm, bilim, sanayi, eğitim ve kültür alanında göstermiş olduğu takdire şayan başarılarını paylaşmaktan dolayı Eskişehir Valiliği olarak büyük gurur ve mutluluk içerisindeyiz. Her türlü imkansızlığa rağmen çok ağır bedeller ödenerek örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseri olan cumhuriyetimizin 100. yılına büyük bir azim ve heyecanla yürürken; şehrimizde, istihdamın, verimliliğin, ekonomik, sosyal ve çevresel uyumluluğun bir arada olduğu akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelişmeyi hedefliyoruz.”
Açılış konuşmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisi sunuldu.

Tören sırasında alanda gösteri yapan F4 savaş uçakları da izleyenleri büyüledi.
Düzenlenen program, tören geçişi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim