Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi, 18 Ekim Cumartesi günü kocası tarafından  bir işhanında temizlik işçisi olarak çalışan Huriye K’.nın öldürülmesini anımsatarak Huriye ile birlikte son 7 ayda Eskişehir’de kocası tarafından öldürülen dördüncü kadın olduğunu vurguladı.
Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Fisun Uzunoğlu yaptığı açıklamada kadınların her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürüldüğünü belirterek bu cinayetlerin sürekliliği, cinayetleri durdurmayan, gereken önlemleri almayan devletin eril yapısını gözler önüne serdiğini söyledi.
Erkek şiddetinin cezasız kaldığını, aileye mecbur bırakılan politikalar oluşturulurken kadıların her gün öldürüldüğünü belirten Uzunoğlu, “Türkiye'de kadın cinayetlerinin sayısı yedi yılda yüzde 1400 arttı. Erkekler 2013’te 214 kadını öldürdü. Biz, Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak toplumsal cinsiyet eşitliği, kadının istihdamı, sağlığı, sosyal hayatta yer edinebilmesi ve erkeklerce öldürülmemesi için bir aradayız. Pek çok çalışmamızın yanında Eskişehir‘de yaşanan şiddet ve cinayet vak’alarının da takipçisi olacağız. Bu cinayetlerin kaderimiz olmadığını biliyoruz” dedi.
 Uzunoğlu, kadın cinayetlerini durdurmak için Eskişehir’in bütün kadınlarını dayanışmaya ve kadın cinayetlerini birlikte durdurmaya çağırdı. 
 

Editör: TE Bilişim