Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, 16-23 Ekim tarihleri arasında yöneticilik için yapılan sözlü mülakat ile ilgili tüm uyarılara rağmen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün süreci kendi istediği gibi ve sendika aidiyetlerine göre yönlendirdiğini söyledi.

Bu sürece yönelik itiraz noktaları ve soruları bulunduğunu vurgulayan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir açıklaması şöyle:

“1. Daha sürecin başında boş okul sayısı 168 iken son anda bir okulun daha eklenmesi ile EK-2’ye göre sözlü mülakata çağrılacak aday sayısı 504’ten 507’ye çıkmış, aynı puanda iki aday olduğu için sayı 508 olmuştur. Açıklanan sonuçlara göre bu son iki adayın 91 puan alması şüpheleri daha da arttırmaktadır.

2. Milli Eğitim Müdürlüğü, 27 Ekim Pazartesi sabahı sonuçları ilan etmiş ancak bir süre sonra listeyi yayından kaldırmış ve değiştirerek tekrar yayınlamıştır. İkinci listede ilk listeden farklı olarak TOKİ İkram Cirit Anadolu Lisesi Müdür Vekili Fahri Akça’nın puanı 75’ten 91’e çıkarılmıştır. 180. Sıradan 45. Sıraya çıkmıştır.

3. Basında okula gitmeden maaş aldığı ile ilgili haberler yapılan Eğitim Bir Sen başkanı dâhil Eğitim Bir Sen yöneticiliği yapmış kişilerin ve bu sendikaya üye olup halen müdür yardımcılığı yapanların 90 üzerinde puan alması ne anlama gelmektedir?

4. 70 üzerinde puan alan müdür adayı 279 kişiden sadece 54 kişi Eğitim Bir Sen dışındaki sendikalara üyedir. Bu arada sendikamıza üye olup 70 üzerinde puan alan 14 üyemizden çoğu 70 puanda yığılmıştır. Üstelik atamada bu puanın da yarısı dikkate alınacağından, üyelerimizden atama şansı olan çok az olacaktır.

5. 70 ve üzeri puan alanların %80’i Eğitim Bir Sen üyesi olduğu apaçık görülmektedir. Eğitim Bir Sen’li müdür adaylarının puanları 90 ve 80’li puanlarda yığılmıştır. Bu yüksek puanları alan bazı isimleri bizde tanıyoruz ve bu puanların şaibeli olduğu ortadadır ve bir ön hazırlığın olduğunu göstermektedir.Atamalarda tercihlere yapılacak müdahalelerle bu oran daha da yükselecektir.

6. Okul müdürlerinin tamamına yakınının yandaş sendika üyesi olacağı gerçeği ile karşı karşıya kalacağımız açıktır. Bu durum baştan beri yaptığımız uyarıların ne anlama geldiğini şimdi daha iyi görmemizi sağlamıştır.

7.Mülakat komisyonlarının üyeleri, yönetmeliğin kendilerine tanıdığı puanlama anahtarı ile bu sonucu nasıl denkleştirmişlerdir?

8.Eskişehir valiliği ve milli eğitim müdürlüğü bu tablodan birinci derecede sorumludur. Kamuoyuna ve eğitim emekçilerine bu durumu izah etmekle yükümlüdürler.”

Bunun siyasi bir siyasi kadrolaşma operasyonunun bir parçası olduğunu öne süren Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, ilerleyen günlerde yapılacak müdür yardımcılığı atamaları ve rotasyon uygulaması gibi adımlarla operasyonun devam edeceğinin göstergesi olduğunu ifade etti. Demir, bu duruma karşı mücadele edeceklerini eğitim ortamında yaşanacak alt üst oluşların sorumlularından hukuki olarak hesap soracaklarını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim