Eskişehir Küçük Millet Meclisi (KMM), 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Özdilek Sanat Merkezi’nde toplandı. Toplantıya CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AK PARTİ’li Tepebaşı Belediye Meclis üyesi Mustafa Önder, Eskişehir KMM Hamalı Sevim Şahin, CHP Eski İl Başkanı İsmet Süder, Prof. Dr. Nadir Suğur ve Eskişehir’in kanaat önderleri katıldı.

“ALTIN DEĞERİNDE BİR BİRLİKTELİK YAŞANDI”
Toplantıda konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, darbe girişiminin olduğu akşamı yaşananlar, sonrası ve darbe girişimiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.
Darbe girişiminde polis ve askerin karşı karşıya getirildiğini ama halkın, siyasi partilerin ve medyanın birlik içerisinde darbe girişimine karşı çıkması nedeniyle altın değerinde bir birliktelik yaşandığını dile getirdi. Kan ve gözyaşı dökülerek oluşan birlikteliğin korunması gerektiğini söyleyen Çakırözer, “Hep birlikte demokrasimizi daha iyi,  devletimizi daha işler hale getirmek, güçlendirmek gerekiyor. Bu açıdan Küçük Millet Meclislerinin ana amacı bana göre demokrasiyi güçlendirip  yerel bazdan başlayarak birbirimizle diyaloğu daha güçlü hale getirmektir” dedi.

“BUNDAN SONRA DARBEYLE HESAPLAŞILMALI”
Yurdun birçok yerinde CHP olarak kendilerinin de darbeye karşı mitingler yaptıklarını söyleyen Çakırözer, önümüzdeki günlerde de İzmir’de demokrasiye sahip çıkma mitingleri yapacaklarını belirtti. Bundan sonrası yapılması gerekenin darbeyle hesaplaşmak olduğunu ifade eden Çakırözer, “Bu inanılmaz görüntülere neden olan, hem fiili uygulayıcıları olan askerler hem onların destekçileri, kimse içerisinde olanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Darbeye karşı direnirken hayatını kaybeden insanların ailelerinin acısını içselleştirmeliyiz. Bir de bu musibetin milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

“TOPTANCI YAKLAŞIM BİRLİKTELİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜRÜR”
Darbecilerden hesap sorulurken hukuk devleti çizgisinden ayrılmamak gerektiğine dikkat çeken Çakırözer şöyle konuştu: “Hesabını da sorarken hukuk devleti çizgisinde olmalıyız. Birbirimizle diyalogumuzda demokrasi içinde olmalı. Hedefimiz bundan sonra karşılıklı uzlaşıyı hayata geçirmek olmalı. Bir taraftan iyimserim bir taraftan karamsarım. İyimser olmamın nedeni, bu birliktelik içerisinde herkes kırgınlık yaratmamak için sözlerine dikkat ediyor. Bir de dün akşam adliyedeydim, gözaltına alınan gazeteciler için. Burada darbeyle mücadele ederken, bu girişime katkı verdiler mi vermediler mi diye bakmakta fayda var. Toptancı bir şekilde tüm cemaat çalışanlarını tutuklayalım diye bir düşünce varsa bunun bizim altın birlikteliğimize gölge düşüreceği kaygısını taşıyorum.”
Çakırözer’in konuşmasının ardından Eskişehir KMM Hamalı Sevim Şahin ve diğer katılımcılar da darbeye karşı birliktelik vurgusunda bulundular.
 
 
Editör: TE Bilişim