Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Hamdi Salim Uzunoğlu, yaptığı basın açıklamasında referandumu değerlendirdi, Miraç Kandili ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Açıklamasında öncelikle referandumu değerlendiren Uzunoğlu, “Referandum sonucunda, Büyük Birlik Partisi, Adalet Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından desteklenen evet tercihi sandıklardan çıkmıştır. 16 Nisan tarihinde yüksek bir katılımla gerçekleşen Yeni Anayasa değişikliği oylamasının ve Milletimizin vermiş olduğu evet kararının Ülkemize, Milletimize, Türk İslam Coğrafyasındaki soydaşlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyoruz. İnşallah, bundan sonraki süreçte, uyum yasalarıyla birlikte bu değişiklikte eksik kalanlarda, uyum yasalarıyla çıkarılarak yeni anayasada istenilen düzey yakalanır. Seçim bitmiştir. Şimdi birlik olma zamanıdır. Ülke olarak, Millet olarak birlik olma ve kucaklaşma vaktidir. Buna çok ihtiyacımız var” dedi.
Pazar günü Miraç kandili olduğunu hatırlatan Uzunoğlu, “İsteğimiz, duamız ve temennimiz odur ki, İslam coğrafyasında akan kan, karışıklıklar, iç savaşlar son bulur. Müslümanlar, kardeşlerimiz, huzur içinde kendi topraklarında yaşar. Feyz ve bereketin coştuğu gecelerimizden biri olan Miraç kandilimizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da kutlayan Uzunoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “TBMM’nin açılışının 97. yıl dönümü kutladığımız bu günlerde, tüm vatandaşlarımıza sevgilerimizi ve iyi dileklerimizi sunuyoruz. Aziz Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyoruz. En zor şartlarda TBMM’yi kurarak yeniden dirilişe vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Şanlı ecdadımızı Rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesile ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, tüm çocuklarımıza partim Büyük Birlik Partisi adına sevgi, saygı ve esenlikler diliyorum.”
 
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim