Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’i ziyaret eden Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Cooter, yaptığı gezi sonrası Eskişehir’de gerçekleştirilen projelerin bir bütün halinde çok iyi planlandığını belirterek, “Başkan Büyükerşen ve çalışanlarını kutluyorum” dedi.

 Kanada ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için Eskişehir’e bir dizi görüşme yapmak için gelen Ankara Büyükelçisi Criss Cooter, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından makamında ağırlandı.

 Görüşmede Büyükelçi Cooter ve Büyükerşen yapılabilecek işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulundular. Başkan Büyükerşen, 150. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Kanada ile Türkiye arasındaki sorunsuz güzel ilişkilerin daha da üst seviyelere getirilmesi için önlerinde hiçbir engel olmadığını ifade ederek, “Büyükelçi Cooter’ı, Eskişehir’de görmekten mutluluk duyduk. Büyükşehir Belediyesi olarak, ticari, eğitim ve kültürel alanlarda yapılacak her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

Ziyaret sonrası, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Kurşunlu Külliyesi, Kentpark ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkını gezen Büyükelçi Cooter, bol bol fotoğraf çekti. Eskişehir’e ilk kez gelen Büyükelçi Criss Cooter, gezisi hakkında yaptığı değerlendirmede, kent hakkında çok iyi şeyler duyduğu için geldiğini vurgulayarak, “Buradan ayrılırken üç fikirle gideceğim. Birincisi, Başkan Büyükerşen, gerçekten şehrin insanına sahip çıkmış. Eskişehir’ in demiryolu ve havacılık konusunda ileri düzeyde olduğunu biliyordum. Kanada da aynı şeyler geçerli. Fakat bilmediğim şey, burada insanlar için harika kültürel bir ambiyans yaratıldığı oldu. Örneğin iki parkı gezdik. Bu parklar çok güzel, ve özellikle güzel olan engelli insanlara hizmet vermesiydi. Parklar, hep çocuklar göz önüne alınarak düzenlenmiş. Ve bu kentte Büyükşehir Belediyesi çocuklar için her şeyi neredeyse bedava hale getirmiş. Gerçekten bu çok önem verilmesi gereken bir özellik, bu nedenle tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını kutluyorum.

Beni etkileyen diğer bir şey kültüre, tarihe ve eğitime önem vermeniz. Saygı duyulması gereken bu üç şey; tarih, kültür ve eğitim hep birlikte yol alırlar. Eğitime önem veren toplumlar, tarihe ve kültüre de önem veren toplum olarak göze çarparlar. Müzelere, parklara yaptığım gezilerde bu düzeni ne kadar iyi planladığınızı gördüm. Kentpark’taki yapay plaj ve termal suları kullanıma sunmanız, insanlara kaliteli bir yaşam hazırladığınızın göstergesi. Bütün bunlar tek başına değil, hepsi birlikte olunca çok anlamlı. Bunun için kenti çok iyi projelerle planladığınızı görüyorum.

Buraya gelmemizin nedeni, Kanada ile Eskişehir’in birlikte neler yapabileceği idi. Bu ziyaretle bunu daha iyi anladım. Ticari anlamda işbirliği yapabileceğimizi düşünerek geldim. İş adamlarıyla bunları belirledik. Fakat daha sonra kültür ve sosyal yaşamın ne kadar güzel olduğunu gördüm. Özellikle de Başkan Büyükerşen ile görüşmemizde film yapımı alanında da işbirliği yapabileceğimizi anladım.

Harika bir gün geçirdim, kesinlikle tekrar geleceğim. Birlikte çalışacağımız bir şeyler bulabileceğimize kesinlikle eminim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim