Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iftar programları kapsamında bu kez basın mensuplarını ağırladı.
Büyükşehir Belediyesi yemekhanesinde verilen iftara yerel basının basın kuruluşu çalışanları ve temsilcileri katıldı. İftar sonrasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, senede bir defa da olsa aynı masada basın mensupları ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Basın çalışanlarının Türkiye’de durumunun ortada olduğunu kaydeden Büyükerşen, ‘Eminim ki hiç biriniz emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz’ dedi.  Buna rağmen basın mensuplarının fedakârca çalıştıklarının yakinen farkında olan biri olduğunu kaydeden Büyükerşen, meslekte kalabilmek ve bu işi devam etmenin bile büyük bir fedakârlık olduğunu ifade etti. Haberciliğin objektif ve iki tarafın görüşünü alarak yapıldığında ilkeli haberciliğin ortaya çıktığını belirten Büyükerşen basın mensuplarına şu uyarılarda bulundu: ‘ Gazetecilikte tarafsızlık esastır. Ancak her yerden her duyulan şey de haber yapılmaz. Görüş almak, fikir almaktan kaçınılmamalı. Ben hiçbir zaman hocalığı bırakmam. Burada da size hocalık yapabilirim. Bu iş feda ister. Lütfen işinizi tam yapın. Eskişehir’de gazeteler olmakla beraber aranan doyurucu gazeteler de olurlar. Ustalarınızdan kimi zaman tavsiye alın. Ve haberin özü olan 5N1K kuralını göremiyorum. Eksik bilgi vermeyin. Gerçekten kamuoyunu tam manasıyla aydınlatabiliyor musunuz? Artısıyla eksisiyle yansıtıyor musunuz? Bunları başarabilirseniz aranır olursunuz. Gazetecilik dikkat gerektirir ve sormaktan çekinmeyin. Ben geldim gidiyorum hala daha burada dört başı mahrur gazetecilik görmüş değilim üzgünüm. Ben bunu bir belediye başkanı olarak değil size bir abi olarak söylüyorum. Biraz daha gazeteciliği tam manası ile yapmaya çalışın. Gazeteciler gazete ve kitap okumalı, araştırmaya açık olmalı. Türk basının Türk halkının olayları tam tarafsız ve objektif şekilde öğrenmelerine hizmet etmeli. Gazeteci demek uçan sineğin kanatlarını görebilen insan demektir. Hepinizin daha iyi gazeteci olabilmeleri için düşündüğüm ve aklıma gelen her şeyi sizlere söylemeye devam edeceğim. Asılsız şeyler yazmayın. Gazetelerinizin sahiplerinin sesi olmayın. Sahiplerinizin sesi olmayın.’

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

 Konuşmasında Büyükşehir Meclisi’nde yaşanan sıkıntılardan da söz eden Büyükerşen, ‘Komisyon başkanına yarın ben uyarı vereceğim. Ya 1/25 binlik imar planını Ağustos ayında meclise getirirsiniz ya da ben kamu yararına aykırı hareket ettikleri için savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. AK Parti’li meclis üyeleri Büyükerşen’e prestij getirecek her türlü şeyin karşısında olacağız ve her şeye ret vereceğiz düşüncesiyle hareket ediyorlar. 6 aydır 1/25 binlik imar planı komisyonda bekliyor. Normalde 10 günde komisyondan imar konularının meclise getirilmesi gerekiyor. Yasal olarak benim zamanında meclise getirilmeyen konuları resen meclise getirme yetkim var. Bana diyorlar ki resen getirirsen biz bu konuya ret kararı veririz. Bu resmen şantaj. Hepinize bu tür konulara daha hassasiyetle yaklaşmanızı ve bunları kamuoyuna taşıyınız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Süperkent projesini, sırf ben destekledim diye, projenin maketini apar topar EXPO Antalya Fuarı’ndan bile kaldırdılar. Böyle siyaset olmaz" ifadelerini kullandı.

BASIN MÜZESİ İSTİYORUZ

Büyükerşen’den sonra söz alan Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Büyükerşen’in sözlerinin birçoğuna katıldığını, Eskişehir basınının yerel basın içerisinde çok güçlü ve başarılı bir basın olduğunun altını çizerek kendisine teşekkürlerini iletti. Karaca, Büyükerşen tarafından basına verilen ‘Basın müzesi’ sözünün de bir an evvel tutulmasını istediklerini ve Eskişehir’i bu müzeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilişim