Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın arasındaki gerginlik  Dil Bayramı’nda sona erdi.Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1/25 bin lik planların kabul edilmesinden sonra  Tepebaşı Bölgesinde Satılmışoğlu Mahallesi’nde küçük sanayi bölgesi yapılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın arasındaki gerginlik  Dil Bayramı’nda sona erdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in küçük sanayi bölgesinin kabul edilmesini ‘ihanet’ olarak suçlamasından sonra Ataç’ın tepki göstererek, sözleri “beyninde ve yüreğinden “ çıkmayacağını belirterek  gerginlik had safhasına çıkmıştı.
CHP yöneticilerinin iki başkanın görüşerek bu konuda ‘yanlış anlaşmanın ortadan kaldırıldığı sözlerine rağmen iki başkan yan yana görülmemişti. 84. Dil Bayramı’nın Tepebaşı Belediyesi  ve Dil Derneği’nin ortaklığı ile yapılan kutlamada Büyükyşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı  Ataç biraraya geldi.
İki belediye başkanının samimi davranışlarını görenler ‘İki başkan arasıdaki buzlar erimiş” diye yorumladı. Toplantıda CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de yer aldı.
 
Editör: TE Bilişim