Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantılarının ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleşti. Mecliste daha önce Büyükerşen tarafından veto edilen ve yeniden gündeme gelen 14 kadro açılması tartışmaya neden oldu. Başkan Büyükerşen, "Bu kadrolar verilmezse ilçeler benden hizmet beklemesin" derken, AK Partili üyeler kararlarında ısrarcı oldu. 

AK Parti tarafından kabul edilmeyen madde ile ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Abdulkadir Adar, "Bu görevi engellemedir, 14 tane kadro talep edilmiştir. A grubu belediye olarak 75 kadro talep etme hakkımız var. Bizim talebimiz 14'tür. Belediyenin hizmet alanının büyümesi ile taşraya yeterli hizmet gitmediği söyleniyor. Bu sorunun giderilmesi için bu kadrolar gerekiyor. Bu yeni kadrolar ilçelere hizmet verecektir. Buna karşı çıkmak hizmeti engellemedir" diye konuştu.

"VETO KAVGA SEBEBİ DEĞİLDİR"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Belediye yasasına göre belediye başkanının vetosu kavga sebebi değil, teknik bir olaydır. AKP'li arkadaşlar her vetodan sonra kararlarında ısrarcı oluyorlar. Teknik olarak elemana ihtiyaç var. Taşradaki çalışmaların eksikliğini söyleyip, bu eksikleri yapmak için kadro talebine hayır demek tutarlı değildir. Bu hizmeti engelleyen bir yaklaşımdır. Arkadaşlar bunu bir daha değerlendirsinler. Taşraya hizmet edilmesi için bu maddeyi kabul etmeliyiz. Polemikle buna karşı çıkmanın doğru olmadığını düşünüyorum."

CHP'li üyelerin "Gerekçeniz nedir" sorusuna yanıt veren Mustafa Önder ise, "AK Parti grubu söylenenler gibi hizmeti engelleme amacı gütmüyor. Biz belediyenin elindeki mevcut kadrolarla bu işlerin yapılabileceği kanaatindeyiz. Belediyeye ek yük getirilmemesi düşüncesindeyiz. Daha önce meclisten geçen 89 personel alımının da gerekçesi buydu. O zaman biz de kabul etmiştik. Engelleme amacında olsak tramvay için 30 milyon euro, teleferik için 10 milyon euro krediye, 60 otobüs yerine 100 otobüs alınmasına onay vermezdik. 14 personel eksik diye ilçelere hizmet gidememesi abeste iştigaldir" diye konuştu.

"İLÇELER HİZMET BEKLEMESİN" 

Büyükerşen ise konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Bu şekilde ilçelere hizmet götürebilmemiz mümkün değil. İlçe belediye başkanları benden hizmet beklemesinler. Engelleniyoruz dediğimizde yaygarayı koparıyorsunuz. Ama engellediklerinizi liste halinde tutuyorum. Bunları kamuoyuna açıklamak durumunda kalacağım. Bu 14 kadro kabul edilmezse çark dönmez. Yanlış yapıyorsunuz. 15 Temmuz havasına uymuyorsunuz. Bu inat hayıra götürmez. Bu sahnede oynanan oyun kamuoyu tarafından ibretle izlenir."

AK Partili Mustafa Birsen ise, "İstediğiniz bazı şeylerin olmaması normaldir. Her fırsatta, ilçelere hizmet götürmem sözünüzü ezberledik. Lütfen artık bunu kullanmayın. Bu yaklaşımınızı yadırgıyorum" dedi. İlgili maddedeki teklif oy çokluğu ile reddedildi. 

Editör: TE Bilişim