Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ilçe kırsalında bulunan mahalle yollarının asfalt sathi kaplamasını bundan böyle ekonomik ve kalite yönünden avantajlı olan Emülsiyon (CRS-2) ile yapacak.
Hamidiye Asfalt Plent ünitesinde yeni kurulan Emülsiyon (CRS-2) tesisiyle saatte 10 Ton malzeme üretimi gerçekleştiriliyor. İlk uygulamayı Mahmudiye İlçesi Topkaya-Fahriye Mahalleleri arasında yapan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Emülsiyon (CRS-2) asfaltı çift kat yapmalarına rağmen maliyetinin diğer sathi kaplamaya göre çok daha ucuz olduğunu belirterek; gerek zamandan ve gerekse maliyetten tasarruf sağlanacağını ayrıca çevreye ve insan sağlığına zararlı etkisinin olmadığını belirttiler.
Uygulamanın serin havalarda da yapılabilecek olması nedeniyle asfalt sathi kaplama yapım süresinin Emülsiyon (CRS-2) ile uzayacağını belirten yetkililer, Ekim ve Kasım ayında bile ilçe kırsalındaki yollarda sathi kaplama çalışmalarının devam edeceğini, bu sayede yol yapım ve bakım çalışmalarının daha hızlı ve verimli olacağını söylediler.
Editör: TE Bilişim