Büyükşehir Belediyesi anne ve babaları çocuk gelişimi ve iletişimi konusunda bilinçlenmeleri amacıyla eğitim düzenledi. Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken’in verdiği ‘Çocuğuma Doğru Davranıyor Muyum?’ eğitimine ebeveynler yoğun ilgi gösterdi.
Erken çocukluk döneminde engelli çocuklarda nitelikli ebeveyn-çocuk ilişkisine dikkat çekmek ve ebeveyn-çocuk iletişimini güçlendirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ‘Çocuğuma Doğru Davranıyor Muyum?’ eğitimi düzenledi. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda düzenlenen eğitimi alanında uzman Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken verdi. Ailelere izlettiği videolar ile çocuk gelişiminde iletişimin önemine değinen Diken, doğru bilinen yanlışlar konusunda aileleri uyardı. Ebeveynlerin, çocuklarına baktıklarını ama görmediklerini, işittiklerini ama duymadıklarını ifade eden Diken, farkındalık eğitimleri aldıktan sonra ailelerdeki değişimi de göstererek, “Çocukla uyumlu bir şekilde, isteklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak iletişim kurulduğunda, ebeveyn için de, çocuk için de daha mutlu ve sevgi dolu bir süreç başlıyor. Bu da engelli çocuğun gelişiminde çok önemli bir rol oynuyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ailelerin eğitimlere ilgi gösterdiğini belirterek, engelli dernekleri ve ailelerden gelen talepler doğrultusunda eğitimlerin ayda bir kez gerçekleştirileceğini ifade ettiler.
 

 
Editör: TE Bilişim