1-7 Mart  Muhasebeciler Haftası nedeniyle, Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetici ve üyeleri  Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Burada bir açıklama yapan ESMMMO Başkanı İlker Özokçu, TÜRMOB’un yıllardır, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek taleplerini belirlediğini vurgulayarak muhasebe ve denetim mesleğinin mensupları olarak sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarının artık çözülmesini istedi.

Sorunların çözümünde ilk tercihlerinin diyalog ve uzlaşma olacağını vurgulayan Özokçu, “Meslek Yasamız günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmeli ve anti demokratik maddelerden arınmalıdır. Bağımsız denetimi hayatın her alanında yaşama geçirmek zorundayız. Yolsuzluğun, suistimalin, karanlık işlerin panzehiri denetimdir” dedi.

Mesleği ilgilendiren düzenlemelerde ilgili Bakanlıkların TÜRMOB’un görüş ve önerilerini dikkate almasını isteyen ESMMMO Başkanı İlker Özokçu şunları söyledi:

“Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, ülkemizde de uluslar arası standartlara uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Uzlaşma komisyonlarında odalarımızın görevlendireceği meslek mensubu bulundurulmalıdır.

Hükümetimizin ve ilgili kurum-kuruluşların haklı taleplerimize cevap vermesini bekliyoruz. TBMM’nin beklentimiz olan yasal düzenlemeleri yapmasını, mesleğimizle ilgili düzenlemelerde görüş ve önerilerimizi değerlendirmesini istiyoruz. Sorunların çözümü içi işbirliği içinde çalışılmasını talep ediyoruz. Meslek örgütümüz aynı zamanda sivil toplum kuruluşu olarak üyelerimizden aldığımız güçle taleplerimizin kabul görmesi için gerekirse demokratik tepkisini gösterecektir.”

 

Editör: TE Bilişim