2 Temmuz Sivas katliamının 21’inci yılında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Eğitim İş Sendikası ortak bir basın açıklaması yaptı.

Ortak basın açıklamasına ADD Şube Başkanı Azmi Kerman, ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen ve Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar katıldı. Açıklamayı okuyan ADD Başkanı Kerman, katliamda yaşamını yitiren, düşünceleriyle her zaman insanlığa ışık tutan aydınları sevgi saygı ve özlemle andıklarını kaydetti. Kerman, 2 Temmuz günü tüm Eskişehirlileri saat 12:30’da Büyükdere mahallesindeki Hacı Bektaş Veli Derneği önünde yapılacak kitlesel anma açıklamasına davet etti.

ÇAĞDAŞLIĞIN YOK EDİLMESİ

Sivas’ta yaşananların sınırlı bir gericilik hareketi olmadığını belirten Kerman, “Çorum’da Maraş’ta ve diğer bazı illerde de benzer olaylar yaşandı. Burada ana hedef, demokrasinin, aydınlanmanın, çağdaşlığın ve özgür düşüncenin yok edilmesidir. Madımak’ta boğulmak istenen Atatürk’ün temellerini attığı laik cumhuriyetimizdir” dedi. Kerman, “Üzülerek ifade etmeliyiz ki, Sivas katliamı yapanların avukatlığını üstlenenleri bugün iktidardadır. Bu anlayışın temsilcileri milletvekili ya da başka önemli görevlere getirilerek ödüllendirilmiştir” diye konuştu.

VİCDANI YARALADI

Yaşanan tüm olumsuzluklarla birlikte mevcut iktidarın alevi yurttaşlara dönük ayrımcı, kin ve öfke dolu yaklaşımın devam ettiğine değinen Kerman, “Diğer yandan Açıköğretim Fakültesi ders kitabında alevi inancına dönük hakaret içerikli metinlerin yer alması kamu vicdanını yaralamıştır” ifadelerini de sözlerine ekledi.

(MY

Editör: TE Bilişim