CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 1930–1960 yılları arasında Frig uygarlığının gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayan Hollandalı ünlü arkeolog EmilieHaspels tarafından çekilen fotoğraflarla “Frig Vadisi Yolculuğu” fotoğraf sergisi gezdi.
Çakırözer, Frig Vadisi’nin turizmde etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
CHP Milletvekili Eti Arkeoloji Müzesi’nde Hollandalı arkeolog EmilieHaspels'in, Frig uygarlığının dünya kültürüne kazandırılması için kazı çalışmaları sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan “Frig Vadisi Yolculuğu” adlı sergiyi gezdi. Haspels’in kazı çalışmaları sırasında çektiği fotoğrafların yanı sıra bölgenin bugünkü durumuna ilişkin resimler de yer alıyor.
Sergiyi ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Frig Vadisi’nin üzerinde önemle durulması gerektiğini belirtti ve vadinin dünya çapında turizme kazandırılması için tüm kurumlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Çakırözer, “Ülkemizin içinden geçtiği böylesine zor bir dönemde ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtmak için tüm kamu kurumlarına önemli görevler düşüyor. Frigya Vadisi sadece Eskişehirimiz için değil, ülkemiz için de önemli bir değer. Geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan, kültürel ve tarihi eserleriyle görenleri büyüleyen ve benzersiz doğal güzelliklere sahip olan Eskişehirimizidaha yakından tanımak ve tanıtmak içintüm hemşerilerimi bu sergiyi ve eğer gezmedilerse ETİ Arkeoloji Müzesi’ni mutlaka gezmeye davet ediyorum” dedi. Çakırözer, Frigya Vadisi’nin tüm dünyaya tanıtmak ve bir cazibe merkezi haline getirilmesinin önemine de dikkati çekerek, bundan sadece Eskişehir’in değil, Türkiye’nin de kazançlı çıkacağını söyledi.
Çakırözer, Frig uygarlığının gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayan ve yurttaşlara tarihi bir yolculuğa çıkaran Hollandalı arkeolog Haspels’e şükranlarını sundu. CHP Milletvekili ayrıca serginin fikri altyapısını oluşturan tarihçi Eray Ergeç’e ve sanatseverlerin beğenisine sunulmasında emeği geçen Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile diğer kurum ve kuruluşlara ve Hollandalı kurum ve kuruluşlar ile yöneticilerine teşekkür etti. 
Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da bulunan AllardPierson Müzesi’nde de eş zamanlı olarak açılan sergi,Eylül ayı boyunca açık kalacak.
 
Editör: TE Bilişim