CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Ebru Sungar’ı ziyaret ederek başlayan eğitim öğretim yılına ilişkin görüş ve beklentilerini dinledi. Çakırözer ve Sungar, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen ya da açığa alınan öğretmenlerden mağdur edildiklerine inananların itirazlarının titizlikle değerlendirilmesi için Valilik bünyesinde oluşturulan Mağduriyetleri İzleme Komisyonuna çağrıda bulundular.
 
Hafta başında açılan okullardaki sıkıntılar hakkında Eğitim İş’ten bilgi alan Çakırözer, “Eğitim öğretim yine çok sıkıntılı başlıyor. Bir yanda FETÖ soruşturmalarında mağdur edildiklerine inanan öğretmenler. Bir yanda proje okullarında kadrolaşma arayışı. Tüm bu sorunlar karşısında yeterli inisiyatif gösteremeyen bir Milli Eğitim Bakanlığı. Maalesef çok sorunlu bir başlangıç. Eğitim iş ve diğer sendikalar bu sorunların düzelmesi için canla başla çalışıyor. Ben de bu hak mücadelesinde sizlerin yanındayım” dedi.
Çakırözer, FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan ya da açığa alınan öğretmenlerden mağdur edildiğine inananların başvurularının titizlikle incelenmesi için Valilik bünyesinde kurulan komisyona da çağrıda bulundu.
 
Eğitim İş Şube Başkanı Sungar da Valilik bünyesindeki komisyonun sağlıklı işlemesinin önemine vurgu yaparak, “Değerlendirmeler hukukun evrensel kuralları çerçevesinde yürütülecek soruşturmalar ve somut deliller üzerinden yapılmalıdır. Hiçbir soruşturma yapılmadan binlerce öğretmenin mesleğinin terör örgütü bahanesiyle elinden alınması kabul edilemez” dedi.
 
PROJE OKULLARINDA KADROLAŞMAKTAN VAZGEÇİN
 Sungar, yeni eğitim yılının bir başka sorununun da iktidarın proje okullarına yönelik planları olduğunu belirterek, “Proje okullarındaki öğretmenler hukuk mücadelesini kazanarak okullarına geri döndüler. Ancak yeni çıkan yönetmelikle defalarca yaratılan mağduriyetlere yenileri eklenecektir. Bu haksız uygulamaları kınıyoruz. Vekillerimizin bu konudaki desteklerinin devamını bekliyoruz” dedi.
 
Çakırözer de “Eğitimde bu kadar karmaşa, sorun, gözyaşı varken daha okullarda ders kitapları bile mevcut değilken Bakanlığın ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje okullarında siyasi kadrolaşma derdine düşmesi kabul edilemez. Bu istekten artık vazgeçilmesi lazım” dedi.
 
Editör: TE Bilişim