Çakırözer, “Şehir şehir Hayırlarımızı büyütüyoruz ”
Çakırözer, “Kastamonu’dan hayırlı bir sonuç çıkacağına inancımız tam”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Anayasa referandumu ziyaretleri kapsamında, Türkiye’nin farklı illerinde Hayırları çoğaltmaya devam ediyor.  Kastamonu’da yurttaşlarla bir araya gelen Çakırözer,  16 Nisan Anayasa referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanma çağrısında bulundu.
KASTAMONU
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Kastamonu’da yaptığı ziyaretlerde yurttaşlarla bir araya geldi, 16 Nisan Anayasa referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanma çağrısında bulundu. Çakırözer, “Bizler 16 Nisan’da bir demokrasi oylaması yapacağız. Ya demokrasiden yana tavrımızı alacağız veya tek adam rejiminden yana tavrımızı alacağız. Ülkemizin geleceği için sandıklara gideceğimiz bu referandumda önemli bir farkla hayırlı bir sonuç çıkacağına inancımız tam.  Şehir şehir Hayır’larımızı büyütüyoruz, Kastamonulu hemşerilerimizin de en hayırlı kararı vereceklerine inanıyoruz” dedi.
HAYIR OYU İSTEDİLER
CHP’li Çakırözer ile Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Parti Meclis üyesi Gamze Taşcıer ve Kastamonu il teşkilatı ile Kastamonu’nun İnönü Salı Pazarı ile şehir merkezinde esnaf, pazarcı ve yurttaşlarla bir araya geldi. Kentte çeşitli temaslarda bulunan CHP’li heyet, Anayasa değişikliği paketine ilişkin kaygılarını yurttaşlarla paylaştı, ‘Hayır’ oyu istedi.
MİLLET İRADESİ TEK KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ
Kastamonu’daki temaslar sırasında pakete ilişkin kaygılarını yurttaşlarla paylaşan CHP’li heyet adına konuşan Çakırözer, “ Çarşı esnafının, pazarcı esnafının, pazara gelen yurttaşın acil çözüm bekleyen sorunları var. Ziyaretlerimizde hep aynı sıkıntılar dile getiriliyor. Ama önümüze getirilen bu yönetim değişikliği halkın sorunlarına çözümler bulmak yerine, Türkiye’de tüm yetkileri, sorgusuz, sualsiz ve denetimsiz biçimde tek kişiye verilmesini öngörüyor. Bu paket ile egemenlik millet iradesinden alınıp, tek bir kişiye verilmekte.  Onun için Evet demenin vebali çok ağır, 80 milyonun iradesi tek kişiye teslim edilemez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen millet iradesini temsil eden bu yetkilerin şimdi tek kişiye verilmesine bizler karşı çıkıyor ve ‘Hayır’ diyoruz. “Hayır” demenin, hayırlı bir iş olacağına inanıyoruz” dedi.
REFERANDUMDAN HAYIRLI SONUÇLAR ÇIKACAK
Ziyaretler sırasında konuşan CHP’li Çakırözer, “ Milletvekillerimiz, parti teşkilatımız ile birlikte bu referandum sonucunda nasıl bir Türkiye’nin, çoçuklarımızı, bizleri beklediğini kapı kapı dolaşıp anlatıyoruz. Kastamonu’nun çarşısını, pazarını gezdik; esnafın, yurttaşın sıkıntılarını dinledik, Anayasa referandumuna ilişkin fikirlerini aldık.  Bizim Kastamonu’dan gördüğümüz, bu referandumda önemli bir farkla Hayır’lı bir sonuç çıkacağına inancımız tam. Biz Kastamonulu hemşerilerimize en hayırlı kararı vereceklerini biliyoruz” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim