Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencisi Elif Nur Kazova, toplumda oluşan homofobi ve cinsel yönelimlere karşı oluşan ön yargılar nedeniyle farkındalık oluşturmak adına ‘Cinsel Kimlik ve Yönelimler’ konulu panel düzenledi.
Odunpazarı Belediyesi’nin desteği ile Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, ESOGÜ öğrencisi Elif Nur Kazova, toplumlarda meydana gelen cinsel tercihlere karşı ön yargı ve homofobi konusunu kırmak, ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla alanında uzman kişileri katılımcılarla buluşturdu. Merak edilen her şeyin konuşulduğu panelde, Klinik Psikolog Gülten Seber, KAOS GL Seçin Tuncel, LISTAG Pınar Özer ve Psikiyatr Ayşe Özkırış, bilgi ve deneyimlerini aktarıp, cinsel yönelimler konusunu tartışarak, toplumda meydana gelen ön yargının nasıl kırılacağından bahsetti.
Düzenlediği etkinlik hakkında bilgi veren ESOGÜ öğrencisi Elif Nur Kazova, etkinliği gerçekleştirmenin kendisi için kolay olmadığını vurguladı. Kazova, “Cinsel kimlik ve yönelimler insanlık tarihi kadar eski olmasına rağmen insanların bilgisizlikten kaynaklanan ön yargılarını kırmak ve daha huzurlu bir topluma katkı sağlamak adına bu paneli düzenledim. Gelen onca tepki ve yaşadığım aksiliklere rağmen Odunpazarı Belediyesi’nin desteği ile etkinliği gerçekleştirdik. Klinik psikolog Gülten Seber, LISTAG annesi Pınar Özer, KAOS GL den seçin Tuncel ve psikiyatr Ayşe Özkırış olmak üzere dört konuğumuzu ağırladık, bilgi ve tecrübelerini aktarmasını sağladık, bilinmeyen ve merak edilen her şey açıkça konuşuldu. Etkinliğe ilgi yoğundu. Dilerim homofobi ve nefret söylemleri bizim mücadelemiz sayesinde zamanla azalır ve biter” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 2 saat süren panel sonunda katılımcılar ve konuşmacılar hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilişim