Eskişehir Barosu çocuk Hakları İzleme Komisyonu’nun Kanatlı AVM’de düzenlediği “Haklarımı Çiziyorum” adlı etkinlikte çocuklar haklarını çizgilerle anlattılar.
Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Ayten Balaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandığı günlerde çocuk haklarının yeniden gözden geçirilmesine vesile olmasını istedi.
Ata’nın mirasına layıkıyla sahip çıkılmadığını vurgulayan Balaman, “Çocuklarımızın eğitim yuvalarında taciz mağduru olduğu, sokaklarda, inşaatlarda işçi olduğu, küçük yaşta gelin olduğu ve bir çok haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilemediği günümüz koşullarında bugünü utanarak kutluyorum. ‘Her çocuk bizim çocuğumuzdur’ mantığının herkes tarafından benimsenmesi gerekmektedir” dedi.

Duygu yıpranması yaşaman bir çocuğun, duyguları tamir edilmedikçe ne kendisine ne de topluma hiçbir fayda sağlamayacağının ortada olduğunu vurgulayan Ayten Balaban şunları söyledi:
“Çocuklarımızın duygu ve düşüncelerine önem vermek, onların özgüvenlerini desteklemek ve onlara koşulsuz ve sınırsız sevgi vermek hem çocuklarımıza hem de topluma vereceğimiz en güzel hediye olacaktır.
Biz Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu olarak her türlü çocuk hakkını korumaya ve bir ihlalin olması halinde bununla ilgili gerekli takibi yapmaya hazır olduğumuzu bildiririz. Çevrenizde tanık olduğumuz ya da bizzat yaşadığınız hak ihlallerini komisyonumuza iletmeniz yeterli olacaktır. Tek amacımız; çocukların refahıdır. Bugünün vesilesi ile çocuklar için her zaman görev başında beklediğimizi, her koşulda yanlarında olduğumuzu belirtir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını kutlarız.”
 
Editör: TE Bilişim