Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Urfalı,açıklamasında,  “TBMM’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz. Halkın iradesinin tecelli ettiği, demokrasinin simgesi olan TBMM’yi daha da güçlendirmek, 1920 ruhunu canlı tutabilmek, millet egemenliğinin vazgeçilemez olduğunu haykırmak bu anlamlı günde çok daha önemlidir” dedi.
Urfalı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İstismara ve şiddete uğrayan çocuklar, çocukluğu elinden alınmış çocuklar, açlık ve yoksullukla boğuşan çocuklar, teröre maşa yapılan çocuklar, en temel hak olan eğitim hakkından mahrum edilmiş çocuklar, çocuk gelinler… İşte tüm bunlar biz yetişkinleri düşündürmeli ve tedbir almaya yöneltmelidir. Hayatları örselenmiş, hayalleri çalınmış, yalnızlaştırılmış, eğitimsiz bırakılmış çocuklarla ne Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltip, sürdürebiliriz ne de yarınlara umutla bakılmasını sağlayabiliriz. Çocuklarımız geleceğimizdir diyorsak, mutsuz çocuklarla sağlıklı nesiller yetiştiremeyeceğimizin bilincindeysek, bilimin ve aklın aydınlığında yürüyen çocuklar hedefliyorsak, vatanını seven, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü her şeyden önde tutan, bayrağına tutkun olan, Atatürk ilke ve inkılaplarını kılavuzu yapan çocuklarla çağdaş uygarlığa ulaşacağımızı biliyorsak, çocuklarımıza yatırım yapmaktan, onların problemlerini problemimiz olarak görmekten kaçınmayacağız.”                                                                                                                                  

 
Editör: TE Bilişim