CHP Eskişehir İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü düzenledi. Adalar’da  başlayan Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü, Vilayet Meydanı’nda son buldu.
Atatürk Anıtı’nda  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye çıkan CHP İl Başkanı Sinan Özkar,  milletçe hayatımızda iki önemli Mustafa olduğunu, Bunlardan birinin Hz. Mustafa diğerinin de Mustafa Kemal Atatürk olduğunu kaydetti.  Hz. Mustafa’yı tanımadan Müslüman, Mustafa Kemal Atatürk’ü tanımadan Millet olunamayacağını ifade eden CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “Atatürk’ü tanımayanın cibiliyeti şüphededir, gaflet içerisindedir, ihanet içerisindedir. Cumhuriyet hiçbir kişiye, hiçbir zümreye, hiçbir gruba ayrıcalık vermemiştir” dedi.
Ne orduya kurulan kumpasın ne de darbenin yanında olmadıklarını ifade eden Özkar, “ Cemaati orduya yerleştiren sensin. Sınav soru hırsızlıklarına göz yuman sensin.  Bürokrasiye cemaati adım adım yerleştiren sensin. Devlet arazilerini bu zümreye peşkeş çeken sensin. E bunlar olduktan sonra ben mi bunları yaptım da öz eleştiri yapacağım.  Ben mi hesap vereceğim. Tabiki sen bir bir hesap vereceksin” şeklinde konuştu.
Özkar, sorumlularının  özür dileyip siyasi sorumluluğunun gereği olarak istifa etmelerini istedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de bir konuşma gerçekleştirdi.
Eskişehir halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Büyükerşen, “ Eskişehir Cumhuriyet şehridir. Eskişehir Mustafa Kemal’in askerleridir.Her gelecek kuşağın Cumhuriyet’e sahip çıkmak zorundadır.  Ben Eskişehir’in Cumhuriyet şehri diye sıfatlandırılmasından büyük gurur duyuyorum. Sizlere ve sizden sonrakilere mutlu bir Türkiye bırakacağız” dedi.
CHP PM Üyesi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer de yaptığı konuşmada, “Bundan sonra daha fazla özgürlük için, daha fazla barış için, daha fazla demokrasi ve laiklik için bir arada olmalıyız” dedi. Usluer, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan vatandaşların zaferi birlikte kazandıklarını ve ilelebet birlikte yaşayacaklarını söyledi.
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal okan Yüksel, konuşmasında AKP’ye yüklenerek sert eleştirdilerde bulundu.
Türkiye’nin bugün farklı bir 30 Ağustos Zafer Bayramı kutladığını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kim unutturmak isterse istesin, her şeye rağmen 30 Ağustos bir Zafer Bayramıdır. Bu 15 Temmuz’da bir kez daha görülmüştür ki Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli laiklik, demokrasi, Atatürk Devrimleri ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu Atatürk ilkeleri etrafında yan yana, omuz omuza, birlikte olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti’ne hiçbir güç engel olamaz, ama bu ilkelerden sapmaya başladığımız anda 15 Temmuzlar yenilenir. 15 Temmuzlar çoğalır. Biz ihmal etmeden, küçümsemeden, hiçbir engeli tanımadan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmakla görevliyiz. Neden görevliyiz, Ey Türk Gençliği birinci vazifen bu cumhuriyeti korumaktır. Her şeye rağmen, tanka, topa, tüfeğe rağmen bu cumhuriyet ölmeyecektir, sönmeyecektir, sonsuza kadar yaşayacaktır. Zafer Bayramımız kutlu olsun, saygılar sunuyorum.”    
   Yürüyüşe CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,  Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökçe Kurt, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, CHP Odunpazarı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytaç Ekin, CHP Tepebaşı İlçe Gençlik Kolları Başkanı İhsan Kayhan, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ile binlerce Eskişehirli katıldı.
Onuncu Yıl Marşı hep birlikte okunarak Vilayet alanı’ndaki tören sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim