Akil Gençler Platformu Eskişehir İl Temsilciliği Çözüm Süreci ve Genç Bakış konulu bir çalıştay düzenledi.

Eskişehir Valiliği’nde gerçekleşen çalıştaya Genç STK ve Üniversite Temsilcileri katıldı. Oturum başkanlığını yürüten Akil Gençler Platformu Teşkilat Başkanı Semih Tekinşen, çalıştayın son derece verimli geçtiğini ele alınan konular arasında, akademik çalışmaların yapılıp eğitime daha da önem verilmesi gerektiği, bölge halkını dinleyip isteklerinin neler olduğu, medyatik çalışmalarının önemli olduğu, İslami değerlerin anlatılması gerektiği, mahalle baskılarının azaltılması, TV'de çekilen dizilerin önemi, sosyal sorumluluk projelerin artması gerektiği gibi çözüm önerileri olduğunu söyledi.

Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş ise, bu süreci bire bir yaşadığını belirterek, ailesinin o dönemde çektiği sıkıntılara değindi. ''Gelin hepimiz Akil Genç Olalım'' vurgusu yapan Başkan Ateş, bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alan hükümetin çözüm sürecini, gerekli mercilerle bir an önce çözüme ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Son olarak ise çalıştaya katılanların söyledikleri, tutulan notlar çerçevesinde Başbakanlık'a gönderilmek üzere rapor haline getirilecek.

Editör: TE Bilişim