ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhurbaşkanı seçimi için Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havaalanı’nda oy verme işlemi başladı. 
10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla karayolu, havalimanları ve limanlardaki 42 ayrı gümrük kapısında bugün itibariyle başlayan oy verme işlemi kapsamında Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda da vatandaşlar oy kullanmaya başladı. Saat 08.00 itibariyle havaalanı kafeteryasında kurulan iki adet sandıkta oylarını kullanan vatandaşlar, kendilerine tanınan bu haktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Belçika Brüksel’de yaşayan ve seçim tarihinde Türkiye’de olamayacağı için bugün oy kullanan vatandaşlardan İsmail Oflu, kendilerinin seçmen olarak kabul edilmesi nedeniyle teşekkür ettiğini belirtti. Oflu, “Seçim tarihinde burada olamayacaktık. Oyumuzu kullandık, vatana millete hayırlı olsun. Bize de önem verdikleri için teşekkür ediyoruz. Önceden bizi seçmen yerine kabul etmiyorlardı. Şimdi seçmen olduğumuz için teşekkür ediyoruz” dedi.
Fransa’da yaşayan İzzet Şahin ise, AK Parti hükümetine teşekkür ettiğini ifade etti. Türkiye’de insan haklarının Avrupa’ya göre daha ileride olduğunu ileri süren Şahin, “Önceden yurt dışında yaşayan vatandaşların dikkate alınmadığı, sesini duyuramadığı ülkemizde ekonominin bu derece ilerlemesi, Türkiye’nin seviyesini yukarı çeken bir hükümetin artık desteklenmesi gerekiyor. 25 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Avrupa insan hakları konusunda Türkiye kadar ileri değil. Bizim ülkemiz o kadar ileride ki Avrupa geride kalmış durumda şuan. Ben yurt dışında yaşayan ve ülkemi seven bir vatandaş olarak Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesinden yana değilim. Avrupa Birliği bizi sömürmek amacıyla bünyesine kabul ettirmek istiyor” diye konuştu.
İşlemin başlamasından bu yana 60 kişinin oy kullandığı öğrenilirken, gümrük kapılarına gelen vatandaşlar 24 saat boyunca oy verebilecekler.
YSK'nın seçim takvimine göre, gümrük kapılarında oy verme işlemi 10 Ağustos'a kadar sürecek.
Editör: TE Bilişim