Eğitim- İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açıklama yaparak zafer bayramı yürüyüşüne çağırdı.

Atatürk önderliğinde kazanılan 30 Ağustos zaferinin 94. Yılını kutladıklarını belirten Sungar açıklamasında iktidara eleştirilerde bulunarak “Tarikat-cemaat-siyaset ilişkisinde biat kültürüyle hareket eden iktidar, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve kurumlarına saldırıların artarak sürdüğü bu süreçte, ülkemizin ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığımıza sahip çıkmak noktasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir” dedi.

 Eğitim- İş olarak cumhuriyet kazanımlarını sonsuza dek savunacaklarını dile getiren Sungar, 30 Ağustos’ta yapılacak yürüyüşe çağırarak, “30 Ağustos Salı günü Adalar Atatürk Caddesi girişinden akşam saat 19.00’da toplanılmaya başlayacak, başkomutanımız Atatürk’le “Zafer Alayı” yürüyüşüne Türk bayraklarıyla, Atatürk posterleri ve ışıklarıyla tüm Eskişehir halkını davet ediyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim